Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso: Nyerhetek Monacóban

2005.05.19. 9:25
A pontversenyben fölényesen vezető Fernando Alonso nagy reményekkel várja a Forma-1-es világbajnokság Monacói Nagydíját, újabb értékes helyezéssel kívánja megszilárdítani pozícióját.

"Csodálatos élményt jelent majd csütörtökön, hogy ismét kigördülünk Monte-Carlo utcáira. Főleg az első körök lesznek fantasztikusak" - mondta a Renault spanyol pilótája. Alonso megjegyezte: a vasárnapi futamig ismét hozzászoknak a különleges utcai "pályához", akkor már szinte rutinból oldják majd meg a cseppet sem könnyű feladatokat.
   
"Természetesen minden pillanatban figyelnünk kell, de ezért is számít különleges versenynek a Monacói Nagydíj a pilóták és a csapatok számára. Minden csapat különleges versenycsomagot használ Monte-Carlóban, hiszen a körülmények egyetlen más pályához sem hasonlítanak. Egyetlen hiba végzetes lehet, így tökéletes összpontosításra van szükség. Itt nincs hely és idő a rontás kiküszöbölésére" - mondta Alonso.
   
A spanyol klasszis úgy véli, hogy a Renault autója, az R25 győzelmi esélyeket biztosít számára. "A barcelonai futamon a McLaren mindvégig jobb volt nálunk, de nem hiszem, hogy messzemenő következtetéseket lehet levonni Kimi Räikkönen sima sikeréből. Szerencséje is volt, úgy vélem, hogy most sokkal szorosabb csatára van kilátás. Biztos vagyok abban, hogy reális esélyeim vannak az újabb győzelemre."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK