Társoldalunk:
Hírlevél

Az eltiltás ellenére is készül a BAR Monacóra

2005.05.12. 12:11

Noha az FIA csalás miatt a Spanyol és Monacói Nagydíjon való indulástól is eltiltotta a BAR-Hondát, az istálló szerdán a monte-carlói körülményekre készült Franciaországban.

A BAR-Honda a franciaországi Le Castellet-ben folytatta fejlesztési programját, Anthony Davidson új aerodinamikai csomagot, míg Enrique Bernoldi gumikat tesztelt. Mindebben csupán annyi a meglepő, hogy a brazil pilóta a jövő hétvégi Monacói Nagydíjra szánt abroncsokat próbálgatta, noha ezen az együttes eltiltása miatt nem indulhat. (A csapat ügyvédei azért mindent meg fognak próbálni, hogy jövő vasárnapig - legalább átmenetileg - annulláltassák az FIA határozatát.)

A Michelin filozófiájából kiindulva persze nem történt semmi rendkívüli: a gumigyár évek óta megosztja a feladatokat partnerei között, s a "beosztás" már jóval a BAR eltiltása előtt elkészült. Pierre Dupasquier motorsport-igazgató ezt nem akarta megváltoztatni, szerinte ez a teszt amúgy is a Michelin hosszú távú fejlesztésének része. Ezt megerősítette a brackleyiek egyik szóvivője is.

Bernoldi szerdája egyébként problémamentes volt, nem úgy, mint Davidsoné: a brit autójában délután tönkrement a Honda-motor, s a csapat már nem is tudta kicserélni a nap végéig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK