Társoldalunk:
Hírlevél

Fisichella új motorral indul Imolában

2005.04.22. 9:09

A tervezettnél egy futammal korábban, már a hétvégi San Marinó-i Nagydíjon új és az előzőnél valószínűleg jobb motorral indul Giancarlo Fisichella, a Renault olasz versenyzője.

A francia istálló eredetileg csak a május 8-i Spanyol GP-re tervezte a módosított erőforrás "bevetését". A közelmúltban elvégzett átfogó tesztek eredménye ugyanakkor azt mutatta, már most kockázat nélkül használható az új motor.
   
A szabályok szerint két futamonként cserélhető az erőforrás, de Fisichella a győzelmével zárult szezonnyitó Ausztrál Nagydíj óta kétszer kiesett, így most büntetés nélkül módosíthat az istálló. "1997-ben éppen Imolában voltam először pontszerző a Forma-1-ben, vagyis szép emlékeket őrzök a pályáról. Ráadásul hazai környezetben versenyezhetek, az olasz szurkolók pedig mindig lelkesen biztattak. Nyilván idén sem lesz ez másként" - jegyezte meg a népszerű versenyző.
   
Az olasz pilóta csapattársa, a pontversenyben éllovas Fernando Alonso a Bahreinben használt motorral kezdi pénteken az imolai GP-hétvégét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK