Társoldalunk:
Hírlevél

Wurz indul Montoya helyett Imolában

2005.04.20. 8:27
Juan Pablo Montoya még mindig nem épült fel tökéletesen vállsérüléséből, így helyette Alexander Wurz áll rajthoz - Kimi Räikkönen mellett - a McLaren-Mercedesszel az 56. Forma-1-es világbajnokság negyedik, vasárnap sorra kerülő futamán, a San Marinó-i Nagydíjon.

 

Az osztrák versenyző szerepeltetése némi meglepetés, mert a múlt héten Norbert Haug Mercedes-sportigazgató még azt állította, ha a kolumbiai ismét nem indulhat, akkor újra a Bahreinben ötödik helyen zárt spanyol Pedro de la Rosa helyettesíti őt.
    
A 31 éves Wurz, aki a 2000-es idény vége óta nem indult F1-es futamon, 2001 óta a McLaren tesztpilótája. A futamok közötti gyakorlások során számtalanszor bizonyította tudását, a mezőny egyik leggyorsabbja, ezt több pályacsúcs is bizonyítja. A mostani szezon előtt azonban bizonytalan volt mclarenes karrierjének folytatása, ugyanis jóval magasabb a wokingi istálló három további versenyzőjénél, így miatta "át kellett szabni" az autót.
    
"Nagyon örülök annak, hogy a hétvégén végre versenyezhetek Imolában az egyik MP4-20-as autóval. Az elmúlt években több, mint 70 ezer km-t tettem meg a teszteken, így felkészülten várom a versenyt. Nagyszerű lehetőség, hogy futamon is képviselhetem a McLaren-Mercedest, nagyon várom a visszatérést, s remélem, hogy jó eredménnyel tudom majd segíteni a csapatot" - mondta Wurz.
    
Orvosai szerint Montoya még nem teljesen gyógyult fel sérüléséből, ezért veszélyes lenne, ha a hét végén a volán mögé kellene ülnie. A versenyző azt mondta: biztos benne, hogy a május 8-án esedékes Spanyol Nagydíjon már újból ő lesz Räikkönen csapattársa.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK