Társoldalunk:
Hírlevél

F1: új BAR és Minardi Imolában

2005.04.18. 13:04

A Forma-1-es BAR- és Minardi-istálló is új autóval indul a vasárnapi San Marinó-i Nagydíjon.

A két csapat közül a komolyabb fejlesztést a Minardi hajtotta végre, Paul Stoddart együttese ugyanis teljesen új autóval rajtol Imolában. A faenzaiak három éve nem álltak elő vadonatúj konstrukcióval, csak toldozgatták-foldozgatták, amijük volt, a PS05-össel azonban ez a korszak véget ért.

"Meglátják, az új autóval sokkal gyorsabbak leszünk, legalább egy-másfél másodperces javulást várok" - jelentette ki korábban Stoddart. Az egyelőre dísztelen PS05-öst Christijan Albers próbálhatta ki először pénteken, a holland közel kétszáz kilométert tett meg a mugellói pályán, legjobb ideje 1:26.530 volt.

"A jó kezdés fél győzelem" - lelkendezett délután Gian Carlo Minardi, de a megkérdezettek mindegyike szuperlativuszokban beszélt az új jövevényről. A bemutatkozó körökön kívül további teszteket a Minardi nem tervez, a problémamentes debütálás alapján sikeres szereplést vár a San Marinó-i Nagydíjon. Amelyig egyébként van még munkája bőven, hiszen egyelőre csak egy PS05-ös van készen. Péntekig el kell készülnie a másodiknak is.

Az új Minardi

A BAR-nál csak amolyan "ráncfelvarrást" végeztek a mérnökök, teljesen új aerodinamikai csomag készült az európai futamokra, de a változtatás rá is fért a tavalyi világbajnokság második helyezettjére. Jenson Button és Szato Takuma idén még egyetlen pontot sem szerzett, ami változtatásokra kényszerítette a brackleyi és a motorszállító Honda vezetőségét. A BAR sportigazgatóként leszerződtette a nemrég még a versenypályákon tündöklő Gil de Ferrant, a Hondánál pedig immár Wada Jaszuhiro a motorsportrészleg vezetője.

A BAR új csomagja különben jól vizsgázott a legutóbbi teszteken, Button és Szato Barcelonában és Le Castelletben is megjavította a pályacsúcsot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK