Társoldalunk:

Mindenki Schumacher ellen

2005.03.19. 9:47

Michael Schumachernek kollégái előtt nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie Nick Heidfeldtől, egy szavazáson ugyanis mindegyikük úgy foglalt állást, hogy a hétszeres világbajnok volt a hibás kettejük melbourne-i ütközéséért.

"Pénteken lesz találkozója a GPDA-nak (pilótaszakszervezet), amelyen szóba fogom hozni a Schumacher kontra Heidfeld esetet" - nyilatkozta még csütörtökön a Red Bull versenyzője, David Coulthard, hozzátéve, hogy szerinte a hétszeres világbajnok saját igazát fogja hangoztatni.

A pilóták harminc percen át elemezték a karambolt, majd titkos szavazást tartottak, amelyen mindegyikük megnevezte a felelőst. Az AFP francia hírügynökséget egy névtelenséget kért forrás úgy tájékoztatta, hogy a húszból 19-en a hétszeres világbajnok ellen voksoltak, azaz Schumacher teljesen egyedül maradt véleményével.

"A harmincperces ülés után 19:1 arányban az a határozat született, hogy Schumachernek bocsánatot kell kérnie Heidfeldtől" - idézte forrását az AFP. "A döntést a világbajnok elfogadta, felállt, s a többiek szeme láttára elnézést kért honfitársától."

Ez az egész cirkusz azonban csak puszta formalitás volt, Schumacher és Heidfeld ugyanis még csütörtökön lerendezték a kérdést. "Este volt egy gálavacsora, amelyet a karácsonyi szökőár áldozatainak megsegítésére rendeztek" - mesélte Schumacher. "Összefutottunk Nickkel, s természetesen beszélgettünk is, egyszer és mindenkorra lezárva magunk között ezt a kínos esetet."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK