Társoldalunk:

F1: Heidfeld példakép lett

2005.03.16. 8:34
Flavio Briatore, a Forma-1-es Renault-istálló főnöke példaként állította Nick Heidfeldet a többi pilóta elé: a BMW-Williams német versenyzője a múlt vasárnapi Ausztrál Nagydíjon hevesen támadta honfitársát, Michael Schumachert, majd ütköztek és mindketten kiestek.

"Kevesen akadnak, akik fel mernék venni a kesztyűt Schumacherrel. Nick megtette és Michael a nyomás alatt hibát követett el" - mondta Briatore. "A világbajnok nem tett meg mindent annak érdekében, hogy elkerülje a balesetet."

Ralf Schumacher még a múlt héten védelmébe vette testvérét: "Michael sohasem tenne olyat, ami veszélyeztetné a mások, vagy a saját életét" - nyilatkozta a Toyota német pilótája. "Természetesen kemény önmagával, s a többiekkel szemben, de sohasem sportszerűtlen."
   
Michael Schumacher a 42. körben az egy pontot érő nyolcadik helyen haladt, amikor meg akarta őt előzni Heidfeld. A Williams-BMW versenyzője azonban nem tudta befejezni a manővert, mert a két autó összeütközött. Heidfeld azonnal kiesett, míg a világbajnok a boxba hajtva adta fel a futamot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK