Társoldalunk:

Christijan Albers 2005

2005.03.02. 13:10
Forrás: EPA

Christijan Albers (holland)
Született: 1979. április 16., Eindhoven
Első futam: 2005 (Melbourne) - újonc
Összes futam: -
Győzelmek: -
Legjobb vb-helyezés: -
Csapata: Minardi-Cosworth
Rajtszáma: 20

Szerzett pontjai: -
Pole pozíciók: -
Leggyorsabb körök: -
Dobogós helyezések: -
Legjobb helyezés: -
Vezetett versenyek: -

(Az adatok a 2005-ös szezon kezdetéig értendők)

Magasság: 176 cm
Súly: 68 kg
Családi állapota: nőtlen

Christijan Albers már régóta kerülgeti a Forma-1-et, korábban tesztelt a Minardinál és a Jordannél. Tett egy próbát a tengerentúlon is, így a Walker Racing meghívásának eleget téve belekóstolt a ChampCar világába is. Karrierjét természetesen kartban kezdte, 1997-ben megnyerte a holland bajnokságot, majd ráadásként a Benelux Forma Ford 1800 bajnokságot. 1998-ban a német Forma-3-as sorozatba igazolt, kétszer győzött, összesen ötször állhatott a dobogóra, ami az összetett ötödik helyét jelentette számára.

Egy évvel később már a holland sikereitől volt hangos a széria, tíz pole pozícióval és hat futamgyőzelemmel zárt, amellyel kiérdemelte az aranyérmet is. 2000-ben elfogadta a Forma-3000-es European Arrows Junior Team ajánlatát, az F1 előszobájában azonban nem tudott megragadni, így belevágott sikeresnek mondható DTM-es karrierjébe. 2001-ben még csak 14., egy esztendővel később (amikor is a Minardi harmadik számú pilótája volt) 12. volt, 2003-ban viszont, a HWA színeiben kis híján megnyerte a sorozatot. Összesen négy futamot nyert, ám hiába állhatott fel többször a dobogó tetejére, mint Bernd Schneider, összesítésben négy ponttal kevesebbet szerzett a németnél.

Már ekkor hírbe hozták több Forma-1-es csapattal, ám Albers vállalt még egy idényt a DTM-ben. Tavaly Mattias Ekström és Gary Paffett mögött harmadik lett, az biztos, hogy személyében nem egy tehetségtelen senkivel gyarapodott a száguldó cirkusz mezőnye.