Társoldalunk:

Esőben a Ferrari az úr

2005.02.24. 11:51

Szerdán vizes pályán gyakorolhatott a valenciai tesztelésen részt vevő három Forma-1-es együttes, a legjobb időt Michael Schumacher érte el.

Katasztrofális időjárási körülmények között köröztek a pilóták szerdán Valenciában. Hó ugyan nem esett, mint Silverstone-ban, de az állandó öt fokos hőmérséklet és az el-eleredő eső bizony nem könnyítette meg a csapatok dolgát.

Az elért köridők - a körülmények miatt - nem feltétlenül tükrözik hűen az erőviszonyokat, a gumigyártók összehasonlítására viszont remekül alkalmas. Az eredmények ismeretében semmi sem változott a tavalyi esztendőhöz képest, azaz a Bridgestone vizes abroncsai jelentősen jobbnak tűnnek, mint a konkurens Michelin hasonló termékei. Ítéletidőben tehát minden valószínűség szerint a Ferrari lenne az úr, arra azonban igen kicsi az esély, hogy minden futamon szakadjon az eső.

Valenciában szerdán Michael Schumacher 1:21.766-os idővel végzett az első helyen, ez 13 másodperccel marad el a pályacsúcstól. Az F2004M-mel köröző német 58 kört tett meg, csapattársára, a mindössze 14 fordulót teljesítő Rubens Barrichellóra közel két másodpercet (egész pontosan 1,920-at) vert rá.

Harmadikként a McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa zárt, az MP4-19B-t nyúzó spanyol két és fél másodperccel volt lassabb a hétszeres világbajnoknál. Jelentősen lemaradt viszont a különféle gumikeverékeket próbálgató williamses Nick Heidfeld, akinek autója egyszer fel is mondta a szolgálatot. A német végül 61 kört tett meg, legjobb idejét, az 1:26.582-t (+4,816) az 59.-ben érte el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK