Társoldalunk:

Baumgartner utolsó esélye

2005.02.10. 16:20

Noha csaknem százszázalékos biztonsággal kijelenthető, hogy Baumgartner Zsoltnak idén nem jut versenyzői állás a Forma-1-ben, egy utolsó szalmaszálba még kapaszkodhat: a biztos befutónak tartott Nicolas Kiesának állítólag gondjai támadtak.

Úgy tűnt, a Minardinál minden lényeges kérdés eldőlt, a lapok megírták, hogy Christijan Albers csapattársa (minden bizonnyal) Nicolas Kiesa lesz. Jól értesültek szerint Paul Stoddart már a papírokat is aláíratta kiszemeltjével, ennek ellentmond azonban a legfrissebb hír, amely szerint "problémák támadtak" a dán versenyzővel.

A befutó személyét egyelőre jótékony homály fedi, Stoddart azonban három dolgot elárult róla. "Európai, már versenyzett a Forma-1-ben, ráadásul a Minardi színeiben" - válaszolta sejtelmesen újságírói kérdésre egy amszterdami partin, majd hozzátette, hogy néhány napon belül hivatalosan is bejelenti a csapat, kit szerződtetett.

A grandprix.com szerint az első bekezdésben említett problémák financiális jellegűek, Kiesa nem tudta előteremteni a szükséges anyagiakat, így egyelőre várnia kell az ünnepléssel. Ezzel ismét képbe kerültek a korábban már temetett versenyzők, köztük Baumgartner Zsolt, Robert Doornbos, valamint a minden bizonnyal végül harmadik számú pilótává váló Patrick Friesacher, ugyanakkor a még üresen árválkodó Minardi első számú várományosa továbbra is Kiesa.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK