Társoldalunk:

Indiai pilótát igazolt a Jordan

2005.02.01. 13:18

Ha hinni lehet Narain Karthikeyan menedzserének, a márciusi Ausztrál Nagydíjon bemutatkozik a Forma-1 történetének első indiai versenyzője. A Jordant nemrégiben megvásárló Midland sportigazgatója, Trevor Carlin ugyan cáfolt, de valószínűleg csak időhúzási célból.

A Jordan új tulajdonosa, a Midland-birodalom élén álló Alexander Shnaider egy pilótát már talált a 2005-ös szezonra, az első befutó Narain Karthikeyan lett. Az indiai pilótát az utóbbi napokban esélyesként emlegették az egyik állásra, ám arra senki nem számított, hogy valóban szerződést kap.

Menedzsere, Sanjay Sharma azonban a Reuters hírügynökséggel tudatta, védence visszautasíthatatlan ajánlatot kapott, amit el is fogadott. Karthikeyan így a Forma-1 történetének első indiai pilótája lett, szerződtetését hivatalosan majd egy bombayi sajtótájékoztatón jelentik be.

A 28 esztendős pilóta megfordult már a Forma-1 környékén, tesztelt a Jaguarnál, a Jordannél és a Minardinál is, ám teljesítményét látva eddig senki nem akart lecsapni rá. Szerződtetése hátterében valószínűleg a Midland jelenlegi sportigazgatója, Trevor Carlin áll, akinek Forma-3-as csapatában Karthikeyan korábban versenyzett, s aki korábban többször is nyilvánosan dicsérte az ázsiait. Furcsa módon éppen ő volt az, aki cáfolta Sharma szavait, szerinte még nincs lefixálva semmi. "Nem jelenteném ki, hogy megegyeztünk, bár kétségtelen, ez bármelyik pillanatban megtörténhet" - fogalmazott Carlin. Egy másik nyilatkozat szerint a Jordan két héten belül nevezi meg sofőrjeit, Robert Doornbos és Anthony Davidson lehetnek még befutók.

Karthikeyan szerződtetésével tovább csökkentek Baumgartner Zsolt jordanes esélyei, egyre valószínűbb, hogy a magyar versenyző csak tesztpilótaként maradhat a Forma-1-ben. Már ha akar, persze, hiszen menedzsere, Rick Gorne szerint akár valamelyik tengerentúli sorozatban is folytathatja pályafutását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK