Társoldalunk:

F1: teljesen megújul a Minardi

2005.01.18. 12:52

Paul Stoddart a kiscsapat híveinek kívül-belül teljesen megújult Minardit ígér, amely az idény negyedik futamán, Imolában mutatkozik be versenykörülmények között.

A Minardi új, PS05 kódjelű versenygépét szokás szerint Melbourne-ben mutatja be, versenyen azonban csak áprilisban, a San Marinó-i Nagydíjon bizonyíthat először. Noha a faenzai istálló továbbra is anyagi gondokkal küszködik, Paul Stoddart csapatfőnök nagy meglepetést ígér a rajongóknak.

"A szezont a 2004-es autóval és motorral kezdjük, mindenekelőtt azért, mert az olyan együttesek, mint mi, képtelenek hibridet építeni az új gép elkészültéig" - mondta Stoddart, akinek az új szabályok miatt is kivárásra kellett berendezkednie. "Amíg nem született meg a végleges döntés, nem tudtunk belekezdeni a munkába, ám mostanra elkészült az első új kasztni. Mondhatom, óriási előrelépést jelent a 2004-es modellhez képest, teljesen új, s egyetlen korábban látott Minardihoz sem hasonlít."

A Minardiban idén ugyanaz a Cosworth-motor dolgozik majd, amit a Jaguar-utód Red Bull is kap, Stoddart így előrelépésről álmodozik. "A Jordan ellen akarunk harcolni, most minden adott, hogy legyőzzük őket."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK