Társoldalunk:

F1: elmarad a Red Bull autóbemutatója

2005.01.14. 11:54
A Forma-1-es Jaguar-Cosworthtól 2002 végén eltávolított Günther Steiner lesz az utódcsapat Red Bull Racing technikai igazgatója, így szinte teljesen lezárult az istálló menedzsmentjének átalakítása. Az első közös döntés: elmarad a február 7-re tervezett autóbemutató, az RB1-est csak az idénynyitón leplezik le.

A Red Bull Racing múlt pénteken menesztette az eddigi vezetőséget, azaz a sportigazgató Tony Purnellt, valamint az ügyvezető David Pitchfortht. Az új csapatvezető a mindössze 31 éves Christian Horner lesz, aki az F1 legfiatalabb főnöke ezen a poszton. A 39 éves Steiner eddig az Opel Motorsport technikai igazgatója volt. Horner és Steiner első közös döntésként elhalasztotta a február 7-re tervezett autóbemutatót, azt majd a szezonnyitó, március 4-6-ai Ausztrál Nagydíj előtt tartják meg Melbourne-ben.
   
"Így jobban fel tudunk készülni az előttünk álló szezonra" - kommentálta a bejelentést Horner. "Jelenleg nagy átszervezések zajlanak a csapatnál, minden egyes napra szükségünk van, hogy időre minden a helyére kerüljön. Teljes erőnkkel azon vagyunk, hogy fiatal együttesünk sikeresen rajtoljon." Nem a Red Bull lesz az egyedüli melbourne-i bemutatkozó, a Minardi már korábban jelezte, hogy jó szokása szerint csak az utolsó pillanatban rántja le a leplet aktuális versenyautójáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK