Társoldalunk:

Lauda: Schumi elcsíphető idén

2005.01.06. 15:14

A háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint talán minden eddiginél izgalmasabb Forma-1-es idény elé nézünk, amelynek során megfoszthatják trónjától Michael Schumachert.

Vége az unalomnak, újra érdemes lesz Forma-1-et nézni - vélekedett Niki Lauda, midőn esélylatolgatásra kérték a 2005-ös szezont illetően. A háromszoros világbajnok szerint idén könnyen megtréfálhatja valaki a nagy Schumachert. illetve a Ferrarit. "Most vagy soha, a riválisoknak óriási esélyük van a trónfosztásra" - mondta az osztrák a Bildnek.

Lauda úgy látja, a gumikra vonatkozó új előírások okozhatják a maranellóiak vesztét: az abroncsoknak az idei esztendőtől kezdve az időmérőt és a versenyt is ki kell bírniuk, cserélni csak defekt esetén lehet. A gumigyárak jelenleg extra kemény és tartós keverékek kikeverésén ügyködnek, Lauda szerint a Ferrari-partner Bridgestone hátrányban van konkurenséhez képest.

"Tény, hogy a Michelinnek sokkal több adat áll rendelkezésére, hiszen az élcsapatok közül a Williamsnek, a McLarennek, a BAR-nak és a Renault-nak is szállít. A Bridgestone igazából csak a Ferrarira számíthat, az üldözők ebből sokat profitálhatnak." Lauda különösen Nick Heidfeldre számít: "Heidfeld villámgyors. Ha a Williams (szerződteti és) megfelelő autót tesz alá, bárkit meglephet."

A sokáig a Jaguarnál dolgozott szakember azért továbbra is a jelenleg Norvégiában pihenő Michael Schumachert tartja a világbajnoki cím első számú várományosának ("jól csinálja, mélyeket szippant a friss levegőből, közben meg lélekben készül a harcra"), a Toyotához igazolt Ralffal viszont egyelőre nem számol. "Türelmesnek kell lennie. Ami a Toyotánál az elmúlt években folyt, az minden volt, csak nem meggyőző. Ilyen háttérrel sokkal többet kellett volna a csapatnak elérnie, meglepne, ha most kezdenének el nyerni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK