Társoldalunk:

Michael Schumacher tízmillió dollárt adományoz

2005.01.05. 0:24

Rendkívüli segítőkészségről tett tanúbizonyságot Michael Schumacher. A Forma-1 koronázatlan királya többször is bizonyságot tett szociális érzékenységéről, most azonban felülmúlta önmagát, a kerpeni sportoló tízmillió dollárt ajánlott fel a dél-ázsiai katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

A többszörös Forma 1-es német világbajnok kedden tízmillió dollár azonnali segélyt ajánlott fel a dél-ázsiai szökőár áldozatainak megsegítésére. Mindezt a páratlan sikereket elért autóversenyző menedzsere jelentette be a ZDF televízió esti, "Segíteni akarunk- Szívünk a gyermekekért" című műsorában.

A külügyminisztériummal együttműködve az elkövetkező napokban születik döntés arról, hogy a Schumacher által felajánlott tízmillió dollárt milyen konkrét célokra fordítják. Az autóversenyző szóvivője, Sabine Kehm megerősítette szerdán a Bild című lap értesülését, miszerint Schumacher egyik testőre, Burkhard Cramer életét vesztette a katasztrófában a thaiföldi Phuket szigetén, s valószínűleg vele együtt két fia is elhunyt.

A ZDF műsorban összesen 38,5 millió euro adomány gyűlt össze a szökőár áldozatainak megsegítésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK