Társoldalunk:

Coulthard: A Red Bull borítani fogja a papírformát

2004.12.23. 10:53
David Coulthard nem akar jósolgatni, abban viszont biztos, hogy új csapata, a Jaguar-Cosworth örökébe lépő Red Bull Racing a 2005-ös Forma-1-es világbajnokság egyik kellemes meglepetése lesz.

"Jobbak leszünk, mint azt sokan várják. Szerintem sokakat megelőzünk majd" - mondta a 31 éves skót versenyző, aki kilenc év után hagyta el a McLaren-Mercedest. Coulthard a jerezi tesztelésen kipróbálta a csapat idei, még Jaguar néven szerepelt autóját, az R5-öt. A jövő évi konstrukciót, az R6-ot 2005 elején próbálhatja ki.
   
"Eddig csak pozitív tapasztalataim vannak a csapatról, ráadásul sokat ígérnek a tervezett változtatások is" - jegyezte meg a szigetországi pilóta. Coulthard az egyik legtapasztaltabb pilóta az autósport elitkategóriájában: 175 futamon indult, és 13 győzelmet aratott. Legutóbb tavaly, Melbourne-ben intették le elsőként, idén a csalódást keltő tizedik lett a pontversenyben.
   
A Red Bull Racing másik pilótaülésére az osztrák Christian Klien és az olasz Vitantonio Liuzzi pályázik, döntés január elején várható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK