Társoldalunk:

Montoya búcsúzóul is odaszúrt Ralfnak

2004.11.17. 8:08

Juan Pablo Montoya szerint Ralf Schumachernek vannak gyengébb és jobb napjai, rejtély számára a német pilóta.

Juan Pablo Montoya sosem kedvelte Ralf Schumachert, a német sem rajongott a kolumbiaiért, így aztán a két pilóta nem sokat barátkozott a Williamsnél töltött évek alatt. A Brazil Nagydíj után elváltak útjaik, Montoya a McLarennél, Schumacher a Toyotánál folytatja, nehezebb dolga kétségkívül az utóbbinak lesz, hiszen az "építkezésben" is segédkeznie kell.

Montoya búcsúzóul még egyet odaszúrt egykori csapattársának, szerinte kétséges, hogy Schumacher képes lesz megfelelni az elvárásoknak. "Jobb napjain nagyon jó, de van, amikor nem érdekli semmi" - mondta az AutoBild motorsportnak. "Olyankor teljesen más, igazi rejtély számomra. Nem biztos, hogy ezzel a mentalitással a Toyota hasznára lesz."

Montoya beszélt a Williams és a BMW kapcsolatáról is: "2003-ban igazán példás volt az együttműködés, ám a németek hirtelen minden téren javulást követeltek. Nem tudom, pontosan mi történhetett, igazából azt sem, a Forma-1-ben mi számít normálisnak két partner között, nekem mindenesetre kicsit furcsa volt a dolog."

Leendő csapattársáról, Kimi Räikkönenről a kolumbiai úgy vélekedett, "biztosan le akar majd győzni, de nekem ugyanez a célom. Ez a csata mindkettőnknek hasznára lesz, kölcsönösen fogjuk kihozni egymásból a legjobbat. Egy új csapat különben olyan, mint egy új játék, kicsit úgy érzem magam, mint amikor először iskolába mentem."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK