Társoldalunk:
Hírlevél

Hivatalossá vált a Jordan-Toyota paktum

2004.11.15. 10:40

A Forma-1-es Jordan-istálló Toyota-motorokkal indul a 2005-ös idényben, a szerződést múlt pénteken írták alá a felek.

Pletykának indult, mára hivatalossá vált: a Jordan Toyota-motorokkal szerepel a 2005-ös szezonban. A jól értesültek már hetek óta suttogták, hogy megköttetett az egyezség, ez idáig azonban ezt nem erősítette meg senki. A csapat hétfői közleménye szerint a Toyota "kedvező áron" biztosítja az aktuális RVX-05-ös erőforrást, a szerződést végleges formájában múlt pénteken írták alá a felek.

"A 2005-ös szabályok kihirdetése után döntöttük csak el, hogy a Jordan motorszállítói leszünk" - nyilatkozta Tomita Cutomu, a Toyota csapatfőnöke. "Boldoggá tesz minket, hogy felajánlhatjuk szolgálatainkat Eddie Jordannek, az RVX-05-ös erőforrás remélhetőleg remek megoldás lesz az együttes számára."

A megegyezés ellenére a Jordan nem szerepelteti majd nevében a Toyota-szót, s a logó sem tűnik fel az autókon. A csapat így minden bizonnyal Jordan Grand Prix néven fog szerepelni jövőre.

"Minden dicséret a Toyotát illeti" - tett egy tiszteletkört Eddie Jordan. "Nem csak velünk tett jót, az egész Forma-1-es világnak példát mutatott. Nagy lökést adhat számunkra ez a szerződés, biztos vagyok benne, hogy szép esztendő áll előttünk. Ez a bejelentés új életre kelt minket, remélhetőleg viszonozni tudjuk majd a világbajnokságban elért remek eredménnyel."

Hogy a "Jordan-Toyota" 2005-ös pilótái kik lesznek, egyelőre rejtély, a Toyota mindenesetre korábban világossá tette, nagyon szeretné, ha eddigi tesztpilótája, Ryan Briscoe lehetőséget kapna. Az ausztrál "álláshoz juttatása" állítólag a megegyezés része, a Jordan versenyzőit mindenesetre később nevezi meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK