Társoldalunk:

Villeneuve bébit játszik

2004.11.09. 8:26

Jacques Villeneuve letudta az üléspróbát a Sauber hinwili gyárában. A procedúra után úgy nyilatkozott, ismét újoncnak érzi magát.

Vitathatatlan, Jacques Villeneuve eddigi legjobb éve az 1997-es volt, amikor is Michael Schumacherrel szemben megszerezte a világbajnoki címet. Első, "újoncévében" is nagyot alakított, a CART-ból átugorva rögtön másodikként zárta a pontvadászatot, de igazán egy esztendővel később érett be.

Aztán a BAR-nál töltött abszolút sikertelen évek alatt szinte teljesen "sárba tiporta" saját hírnevét, nagy meglepetés volt, hogy a Renault őt szerződtette a kirúgott Jarno Trulli helyére az utolsó három versenyre. Nem is váltotta be a hozzá fűzött reményeket, egyetlen pontot sem szerzett, holott éppen az lett volna a feladata, Fernando Alonsóval együtt elhappolják a konstruktőri versengés második helyét a BAR-tól. Nem jött össze.

Ennek dacára Villeneuve-nek nincs oka a panaszra, hiszen jó előre bebiztosította magát: kétéves szerződést kötött a Sauber-istállóval. Hivatalosan november 1-jétől számít a svájci istálló pilótájának, a napokban túl is esett a (kötelező) üléspróbán. A procedúra után Villeneuve úgy nyilatkozott az összesereglett újságíróknak, ugyanúgy újoncnak érzi magát, mint 1996-ban.

"Úgy érzem magam, mint egy bébi, mint ha ismét 1996-ot mutatna a naptár" - mondta Villeneuve. "Bőven van időm, hogy hozzászokjam az itteni viszonyokhoz, ha túl gyorsan menne a dolog, nem is lelném kedvemet benne. Valami olyasmit akarok bemutatni, mint nyolc évvel ezelőtt, végig a legjobbakkal akarok harcolni."

Arra persze nem érdemes nagy összeget tenni, hogy 2006-ban Villeneuve újra világbajnok lesz, a kanadai mindenesetre vakon hisz ebben. "Egyszer már megcsináltam, képes vagyok rá újra." És ha már zöldfülűek, az F1Racing című magazin a jaguaros Christian Klient választotta az Év Újoncának, az osztrák Giorgio Pantanót, Timo Glockot és Gianmaria Brunit előzte meg. Baumgartner Zsolt nem "játszott" a szavazáson, hiszen 2003-ban a Magyar és az Olasz Nagydíjon már szerepelt a Jordan színeiben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK