Társoldalunk:
Hírlevél

A Sauber kihátrált a Ferrari mögül

2004.11.03. 12:24

A Forma-1-es Sauber-istálló azonnali hatállyal megvált eddigi gumiszállítójától, a Bridgestone-tól, s megállapodott a francia Michelinnel.

Az elmúlt években mindkét fél számára előnyös, fiókcsapatszerű együttműködés alakult ki a Sauber és a Ferrari között: a svájciak kedvezményes áron megkapták a maranellóiak motorját, tippeket a kasztniépítéshez, ezért cserébe amolyan bérmunkát végeztek. Mivel mindkét istálló Bridgestone-abroncsokat használt, a teszteken kielemzett adatokat Peter Sauber a partner Ferrarival is megosztotta.

A közös munka ezen része azonban a keddi nappal véget ért, a Sauber ugyanis szerződést kötött a Michelinnel. A kontraktus rögtön életbe is lépett, a november 24-26. közötti, barcelonai teszten már francia papucsokkal gyakorolhat Felipe Massa és Jacques Villeneuve. "Örülök, hogy nyélbe üthettük a Michelinnel ezt a megállapodást, sikeres együttműködésre számítok. Köszönettel tartozom a Bridgestone-nak is, szép hat év áll mögöttünk" - nyilatkozta Sauber. "Közvetlen konkurenseink mind a francia gyár termékeit nyúzzák, ugyanolyan gumikat akartunk, mint ők."

Sauber titkon hasonló bravúrban reménykedik, mint amit a BAR-nak sikerült bemutatnia: a brackleyiek egy esztendővel ezelőtt szintén úgy határoztak, váltanak, s az új abroncsoknak (is) hála befutottak a konstruktőri pontvadászat második helyére. "Mindenki látta, mekkorát fejlődött a BAR egy év alatt. Ebben bizony a gumiknak is nagy szerepük volt" - magyarázta még Sauber, aki egyes feltételezések szerint azzal sem volt elégedett, hogy a Bridgestone-nál mindenki a Ferrari sikeréért dolgozott. A Michelin minden egyes partnerére ugyanannyi időt szán, nem kivételez senkivel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK