Társoldalunk:

Máris kivághatják Villeneuve-öt

2004.10.15. 12:20

Rövid véget érhet Jacques Villeneuve renault-s pályafutása, Flavio Briatore állítólag már fontolgatja, Brazíliában a tesztpilóta Franck Montagnyt indítja helyette.

Két napja számoltunk be arról, hogy a legendás "Professzor", a négyszeres világbajnok Alain Prost Kínában és Brazíliában mutatott teljesítménye miatt kemény kritikával illette a Renault új szerzeményét, Jacques Villeneuve-öt. A francia szerint Flavio Briatore jobban tette volna, ha a tesztpilóta Franck Montagnynak szavaz bizalmat, mert Villeneuve nagy tehetség ugyan, de a rendszeres vezetés hiánya miatt eleve esélye sem volt a pontszerzésre. Montagny ezzel szemben egész évben dolgozott, ismeri az autót, mint a tenyerét, így sokkal inkább segítségére lehetett volna a csapatnak.

A legfrissebb hírek szerint célba találtak Prost szavai, az istálló ugyanis az egyértelműen csalódást okozott Villeneuve lecserélésén gondolkozik, mi több, egyes bennfentesek szerint már el is dőlt, Montagny indul helyette. Minthogy a világbajnokság második helye szinte biztosan elúszott, még csak nagy kockázatot sem jelent az ifjú francia bevetése: legalább szokja kicsit a versenyzést, ha már amúgy is szeretnék benyomni a Jordanhez.

A váltás mellett szól, hogy Villeneuve a héten három napot tesztelt volna Jerezben, ezzel szemben egy nap után "hazament". Montagny ugyanakkor megtett 300 kört, csütörtökön megvert mindenkit, vagyis kifejezetten jó formában van. Hogy ez végül elég lesz-e ahhoz, hogy megkapja végre a - Prost szerint - jól megérdemelt lehetőséget, majd később dől el véglegesen.

További pletykák néhány mondatban: néhány hete beszélik, hogy a McLaren főtervezője, Adrian Newey visszatérhet egykori munkaadójához, a Williamshez. Sir Frank Williams csapatfőnökkel és Patrick Head technikai igazgatóból résztulajdonossá lett szakemberrel állítólag már találkozott is, ahol a közös jövőről esett szó. Newey - aki 1997-ben hagyta el a kék-fehéreket - szerződése 2005 júliusában jár le Wokingban, Gavin Fisher és Antonia Terzi főnöke lehet a jövőben. A Mercedes meg nem erősített hírek szerint azt tervezi, felvásárolja a McLarent, s önálló csapatot indít a Forma-1-ben. Az "új" együttes főnöke továbbra is Ron Dennis lenne, aki üzlettársával, Mansour Ojjeh-vel a részvények hatvan százalékát birtokolja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK