Társoldalunk:

Mansell mentheti meg a Brit Nagydíjat

2004.10.07. 12:42

A világbajnok Nigel Mansell erőteljes lobbizásba kezdett a Brit Nagydíj versenynaptárban tartásáért, jövőre lovaggá üthetik Bernie Ecclestone-t.

Nigel Mansellt, az 1992-es esztendő világbajnokát alaposan felbőszítették a Brit Nagydíj megszüntetéséről szóló hírek, az angol szégyennek nevezte, hogy a Forma-1 bölcsőjével kapcsolatban ilyen gondolat egyáltalán felmerülhet. Ecclestone bejelentése óta folyamatosan azon dolgozik, megmentse a futamot, már több üzletemberrel is találkozott, hogy rábeszélje őket a rendezéshez szükséges (hiányzó) összeg előteremtésére.

"Kicsit korai lenne még elárulnom, kikről van szó" - nyilatkozta Mansell. "Csak annyit mondhatok, nagy munka folyik a háttérben, a magam részéről büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek." A "konzorcium" egyik tagja, Kim Cockburn csütörtök délután azt nyilatkozta a BBC-nek: "Megegyeztünk Ecclestone-nal, hogy hétéves szerződést köt Silverstone-nal." A bejelentés egyelőre nem hivatalos, mindenesetre úgy tűnik, már promotere is van a versenynek a kevéssé ismert, Mansellhez közel álló Brand Synergy Ltd. személyében.

A rendezésért felelős BRDC elnöke, Sir Jackie Stewart is optimistán nyilatkozott még szerdán: "Beszéltem Richard Caborn sportminiszterrel, úgy éreztem, neki is szándékában áll megoldást találni a kialakult helyzetre" - mondta Stewart, aki szerint jövőre is megrendezik a futamot. A sportminisztérium nem volt hajlandó kommentálni azt a hírügynökségi értesülést, hogy egy "ösztönző csomagot" dolgozott volna ki anyagi segítség gyanánt, egy szóvivő mindössze annyit mondott, a miniszter és Ecclestone újra "építő jellegű" tárgyalásokat folytatnak.

És ha már Ecclestone: a Daily Telegraph című napilap tudni véli, jövőre lovaggá ütik a Forma-1 urát, így - többek között - a fentebb említett Stewarthoz hasonlóan hamarosan ő is neve elé biggyesztheti a Sir szócskát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK