Társoldalunk:

A Jordan kirúgta Pantanót

2004.09.22. 11:49

A Forma-1-es Jordan-istálló azonnali hatállyal megvált olasz versenyzőjétől, Giorgio Pantanótól, a szezon utolsó három versenyén a tesztpilóta Timo Glock helyettesíti. Felmerült, Villeneuve-Fisichella csere lesz a Sauber és a Renault között.

Régi-új arcokkal lesz tele a sanghaji rajtrács vasárnap: visszatér a sokak által kedvelt Jacques Villeneuve, újra autóba ül az Egyesült Államokban megsérült Ralf Schumacher, s köszönthetjük a Kanadában bemutatkozott Timo Glockot is. A Jordan német tesztpilótája élete második Forma-1-es versenyén vesz majd részt Kínában, de év végéig túl lesz harmadik és negyedik bevetésén is. Eddie Jordan ugyanis kirúgta olasz pilótáját, Giorgio Pantanót, akinek ismét fizetési gondjai támadtak.

Pantano Kanadában azért lehetett csak néző, mert menedzsmentjének "likviditási gondjai" támadtak, s nem tudta idejében átutalni a részvételéhez szükséges összeg aktuális részletét. A háttérben egy apróbb vita is meghúzódott Pantano apuka és a menedzsment között, Eddie Jordan azonban toleráns volt, s megbocsátotta a "kisiklást". Kínába érkezve azonban betelt nála a pohár, újabb anyagi problémákról kapott hírt, azonnal döntött is: megköszönte Pantano eddigi tevékenységét, aki helyett a Montrealban két pontot szerzett Glock versenyezhet.

"Öröm volt Giorgióval együtt dolgozni, de szerződésünk nem hagyott más választást számomra, mint hogy sok sikert kívánjak számára a jövőben" - nyilatkozta Jordan. "Timo harmadik számú pilótaként első osztályú munkát végzett idén, teljesítménye fokozatosan javult. Montrealban pontokat szerzett, biztos vagyok benne, hogy a hirtelen jött hívás ellenére Sanghajban is jól teljesít majd. Ugyanabban a cipőben jár, mint a többiek, igazából senki sem ismeri a pályát."

Glock helyett a spai Forma-3000-es futam győztese, Robert Doornbos lesz a harmadik számú pilóta, a holland harmadikként zárt az idén megszűnt sorozatban. "Hihetetlen ez a szezon számomra" - lelkendezett Doornbos. "Életem első Forma-3000-es idényében futamot nyertem, s most már itt vagyok a Forma-1 kapujában. Mindent meg fogok tenni, hogy éljek életem sanszával, szeretném megköszönni szponzoraimnak is a lehetőséget."

És ha már cserék: felmerült, a jövőre a Saubert erősítő Villeneuve-öt, illetve a Renault-hoz igazoló Fisichellát a két istálló "elcseréli", hogy mindketten leendő csapatukban gyűjtögessék a tapasztalatot. Az ötletgazda Peter Sauber volt, a Renault rá is bólintott volna, ám a csapatfőnök később visszakozott. "Valóban elgondolkodtunk a dolgon, de úgy érzem, jobb, ha Giancarlóval fejezzük be az idényt."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK