Társoldalunk:

Villeneuve megbocsátott Schumachernek

2004.09.21. 11:23

Jacques Villeneuve hajlandó elfelejteni a régi sérelmeket, s nulláról kezdeni Michael Schumacherrel való kapcsolatát. Eddie Jordan tagadja, hogy csődközelbe került volna csapata.

Minden és (majdnem) mindenki megérkezett a vasárnapi Kínai Nagydíj helyszínére, Sanghajba: szombaton 18, vasárnap további 14 versenyautót pakoltak ki a repülőgépekből, természetesen a tartalékokkal együtt. A csapatok már be is költöztek a boxaikba, ismerkednek a most debütáló aszfaltcsíkkal, amelyről gyakorlatilag semmilyen előzetes információ nem áll rendelkezésükre. Juan Pablo Montoya ráhangolódásként ellátogatott a kínai Nagy Falhoz, ahol egyszersmind születésnapját is megünnepelte, hétfőn lett 29 esztendős.

Ami a többieket illeti, a Renault-nál a szezon utolsó három versenyén lehetőséget kapó Jacques Villeneuve bejelentette, kész kibékülni Michael Schumacherrel, akivel igencsak feszült a viszonya, mióta a német hét évvel ezelőtt a világbajnoki címért folytatott harcban pályán kívülre tessékelte Jerezben. "Ó, az nagyon régen volt, már megfeledkeztem az egészről. Ki fogok békülni vele, s biztos vagyok abban is, mostantól jól kijövünk majd" - nyilatkozta Villeneuve. Korábban Schumacher is kiemelte, részéről vége az ellenségeskedésnek.

A kanadai szerint butaság lenne azt állítani, hogy a Ferrari tönkretette a Forma-1-et. "A Ferrari elismerést érdemel, nem becsmérlő szavakat. Idén szinte legyőzhetetlen volt Schumacher, nagy kihívás számomra, hogy legyőzzem."

A hétszeres világbajnok alig várja már a Kínai Nagydíjat, az időt arra is fel szeretné használni, hogy jobban megismerje a keleti országot. "Izgatottan vártam, hogy a saját szememmel is megtekintsem végre a pályát" - írta Schumacher weboldalán. "Soha nem jártam még Kínában, holott kifejezetten érdekesnek találom az országot. Jó dolognak tartom, hogy bekerült a Forma-1 vérkeringésébe, izgalmas lesz megismerni az itteni embereket."

Schumacher úgy véli, nem gond, hogy a mezőny néhány tagja már megtett néhány kört Sanghajban. "Azok csak bemutatók voltak, nekik semmi előnyük, nekünk semmi hátrányunk nem vált a dologból. Majd pénteken, az első szabadedzésen tudjuk meg, milyen is a pálya valójában, addig a beállításokat illetően is csak találgathatunk."

Végezetül egy hír Eddie Jordan alakulata felől, a csapatfőnök tagadta, hogy az istálló a csőd szélére sodródott volna. Az erről szóló sajtóértesüléseket félrevezetőnek titulálta, azt ugyanakkor elismerte, még egyetlen motorszállítóval sem kötött szerződést 2005-re. Jelenlegi partnere, a Ford pénteken kürtölte világgá, hogy kiszáll a Forma-1-ből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK