Társoldalunk:

Räikkönen magyar hölggyel olimpiázott

2004.09.07. 11:51

A hírek szerint Kimi Räikkönen a sportok iránt - hacsak nincs szó motorról és kormányról - nem túlzottan érdeklődik. Ennek ellenére őt is fellelkesítette az athéni látogatás ötlete, amelyre az olimpiai játékokkal egy időben került sor.

A McLaren-Mercedes finn pilótája annak a csapata által szervezett játéknak köszönhetően jutott el Athénba, amelynek keretében hat különböző ország egy-egy szerencsés játékosa kapott lehetőséget két értékes nap eltöltésére a finn autóversenyző társaságában. Az utazás augusztus 18-án kezdődött, Räikkönen privát repülője fedélzetén üdvözölte a játék nyerteseit, akik így megismerhették vendéglátójukat, és bepillantást nyerhettek a Forma-1 sztárjainak olykor elbűvölő életmódjába.

A landolás után a Lycabettus hegy csúcsára ment a társaság vacsorázni, ahonnan pompás kilátás nyílik Athénra. A magaslatról a tenger felé mozdult a csapat, az este a város egyik legforróbb éjszakai szórakozóhelyén ért véget. "Korábban soha nem jártam Athénban" - lelkendezett a finn a látványosságokat látva. "Nagyszerűen sikerült az első este, mert láthattuk az egész várost."

Másnap korán kezdődött a nap, a leghagyományosabb görögországi turistaprogrammal: látogatás a híres Akropoliszhoz. Ezután következhettek a sportok, elsőként a strandröplabda a Faliro olimpiai komplexumban, ahol Räikkönen és vendégei nagyszerűen érezték magukat. Ezt követően a Helliniko csarnokba látogattak az Egyesült Államok-Ausztrália kosárlabda-mérkőzésre, amelyet végül az amerikaiak nyertek meg. "Nagyon élveztem a meccset" - rukkolt elő Räikkönen a sablonnyilatkozattal, majd vendégei társaságában visszarepült Zürichbe.

A játéknak magyar vonatkozása is volt: az egyik sporthetilap szerencsés olvasója, Vozár Viktória 24 éves tatabányai logisztikai menedzser lehetett részese a nem mindennapi kalandnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK