Társoldalunk:
Hírlevél

A Ferrari kimatekozta Schumi újabb győzelmét

Bár a rajtja jól sikerült, a versenyt mégsem zárta kellemes élményekkel Magny-Cours-ban Baumgartner Zsolt, aki a 34. körben a kavicságyban landolt. "Sajnálom, hogy nem sikerült célba érnem, de nem vagyok különösebben csalódott, sőt, most előre aláírnám, hogy csak minden ötödik versenyemet nem tudom majd befejezni a Forma-1-ben" - kezdte Baumgartner. "A rajtom kifejezetten jó volt, és a sikeres gumiválasztásnak köszönhetően a vártnál jobb köröket tudtam menni az elején, amikor Gimmivel végig egy másodpercen belül autóztunk."

"Az, persze, végül nem derült ki, hogy melyik gumi lett volna jó a végére, ugyanis a keményebb keverék hátrány volt az időmérőn, de aztán nagyon bejött a versenyen. A második kerékcserém utáni első teljes körömben sajnos az egyik gyors kanyarban túl nagy sebességgel mentem, és a kockáztatásnak az lett az ára, hogy lecsúsztam az ideális ívről. Utólag visszagondolva nagyobb is lehetett volna a baj, de szerencsére sikerült megfognom az autót, így nem repültem el, de a kavicságyból nem volt menekvés. A pályának ezen a részén olyan mély a kavics, hogy esélyem sem volt a visszatérésre. Sajnáltam a dolgot, de utólag kár keseregni, inkább a tanulságokat érdemes levonni."

"Ezúttal az új aerodinamikai fejlesztéseknek is köszönhetően stabilabb volt az autó, és ez komoly önbizalmat adott, talán túl sokat is vállaltam. A verseny felétől így már nem volt más dolgom, mint szurkolni Gimminek. Nagyon szorítottam érte, szerettem volna, ha az indianapolisi pontszerzésem után ezúttal ő is nagyobb sikerélményhez jut. A magam részéről már a silverstone-i versenyre koncentrálok, ahol remélem, hogy a mostaninál több szerencsével járok majd. Előtte kedden még Jenson Buttonnal, Nigel Mansellel, David Coultharddal és a többiekkel Londonban veszünk részt egy speciális utcai bemutatón, ami biztosan jó ráhangolódás lesz a Brit Nagydíjra."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK