Társoldalunk:
Hírlevél

Nagyot nőtt Baumgartner ázsiója

Indianapolisban, az Egyesült Államok Nagydíján begyűjtött pontja nagyot lendített a Forma-1-es sorozat egyetlen magyar versenyzőjének, Baumgartner Zsoltnak a népszerűségén, akinek ezért jóval több elfoglaltsága lesz Magny-Cours-ban, a hétvégi Francia Grand Prix-n az eddig megszokottakhoz képest.

"Meglepett, amikor a Minardi-csapat munkatársai jelezték, hogy mennyi interjú és forgatás vár rám a hétvégén. A felkérések alapján úgy tűnik, 4-5 futamra elegendő nyilatkozatot kérnek tőlem a francia, angol, olasz, német, spanyol és osztrák újságírók, tévések. Persze ez kellemes gond, és én lennék a legboldogabb, ha a mostani verseny után sem csökkenne az érdeklődés irántam" - mondta a világbajnoki sorozat első magyar pontszerzője.

Baumgartner és a csapat természetesen magára a versenyre is komolyan készül: "A pályát már bejártam, de most sokkal kevesebb időt kell az ismerkedésre szánni, hiszen a Forma-3000-ben többször versenyeztem itt. Az autóm kicsit megváltozott, mivel a szélcsatornás teszteket követően új szárny került a Minardi törzsére, és a motorblokkon is végeztek apróbb módosításokat a szerelők. A pénteki szabadedzések biztosan az új elemek tesztelésére mennek majd el, és bízom benne, hogy a szombati időmérésig sikerül előrelépnünk."

A magyar pilóta istállón belüli megbecsülését jól mutatja, hogy Paul Stoddart csapatfőnök Bruni ellenében őt választotta egy londoni rendezvényen való szereplésre, ahol a Minardi kétüléses autóját kell bemutatnia. A keddi eseményen a jövő heti Brit Nagydíj népszerűsítése a cél, ezért minden Forma-1-es csapat képviselteti magát. A Ferrarit például Michael Schumacher, míg a BAR-Hondát Jenson Button vezeti majd a Regent Street-i rendezvényen.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK