Társoldalunk:
Hírlevél

Ralf Schumachert félrekezelték Amerikában

A tíz nappal ezelőtti, indianapolisi Forma-1-es futamon súlyos balesetet szenvedett Ralf Schumacher azt állítja, hogy óriási hibát követtek el az amerikai orvosok. Michael Schumacher továbbra sem tartalékol, mindent megtesz azért, hogy vasárnap Magny-Cours-ban növelje diadalai számát. A McLaren-Mercedes a szezon második felében új autóval próbál javítani, s az MP4-19B bemutatkozását a hétvégi Francia Nagydíjra tervezi. Max Mosley szerint könnyen elképzelhető, hogy jövőre 19 futamból áll majd a világbajnokság.

"A Methodist kórházban csak agyrázkódást és hátzúzódásokat állapítottak meg. Több mint egy héttel később, a Bad Nauheim-i sportklinikán közölték, hogy két gerinccsigolyámban is törés keletkezett, így annak idején nem is szállíthattak volna" - háborgott a 8-12 hetes pihenőre kényszerült pilóta, aki a téves diagnózis következtében már a 300 km/órás sebességnél történt ütközés másnapján visszarepült Ausztriába.

A szakértői elemzés kimutatta, hogy ha a Williams-BMW versenyzője nem hátrafelé, hanem más szögből csapódik a pályát övező betonfalba, akkor csak minimális esélye lett volna a túlélésre.

Az ifjabbik Schumachert - aki kedvező esetben az idény utolsó két viadalán, Japánban és Brazíliában rajthoz állhat - továbbra is erős fájdalmak gyötrik, fűzőt kell hordania, és egyelőre még a lépcsőn sem tud felmenni.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK