Társoldalunk:

Lauda: Ralf Schumi repülhet a Williamstől

Juan Pablo Montoya bízik abban, hogy a Forma-1-es csapatok állandó teszthelyszínén, a barcelonai pályán ismét dobogóra kerül. Ralf Schumacher szintén optimista, bár Niki Lauda szerint gyenge teljesítménye miatt Sir Frank Williams hamarosan lapátra teheti.

"Nagyon sokat tesztelünk a Spanyol Nagydíj helyszínén, így elég jól ismerem a pályát. Idén már tizenhárom napot töltöttünk Barcelonában, vagyis rengeteg friss tapasztalattal rendelkezem, remélem, ki is tudom ezt használni. Ismereteim ellenére a barcelonai ring nem tartozik a kedvenceim közé, nem fekszik a vezetési stílusomnak" - mondta Montoya, aki megjegyezte, hogy jó eredményre számít, hiszen korábban kétszer volt második, ráadásul 1998-ban futamgyőzelmet ünnepelhetett a Forma-3000-es nemzetközi bajnokságban.

"Az imolai futam után sokat pihentem, igyekeztem feldolgozni a rossz eredményt, a hetedik helyet. Sokat edzettem, s időnként golfoztam is. A szokásosnál korábban leszek majd a helyszínen, mert csütörtök délelőtt jótékonysági teniszmeccseket játszok néhány társammal. Remélem, hogy ez is növeli majd az elszántságomat" - tette még hozzá a népszerű versenyző.

Hozzá hasonlóan csapattársa, Ralf Schumacher is jó szereplésben bízik. "Mindenki eltökélt a csapatnál, még akkor is, ha az eső miatt nem tudtuk tökéletesen elvégezni a silverstone-i tesztelésre kitűzött feladatokat. Egyértelmű, hogy javulni akarunk, ehhez rendelkezünk a szükséges határozottsággal és motivációval" - nyilatkozta a Williams-BMW német versenyzője. Hozzátette: egyelőre még nem várható csoda, vagyis a Williams egyik pilótája sem indul győzelmi esélyekkel.

"A dobogóért akarunk harcolni, hiszen Imolában is a jó helyezésért voltunk versenyben. Gyarapítani akarjuk a pontjaink számát." Ralf Schumacher még sohasem volt dobogós Barcelonában, s úgy általában idén sem mennek túl jól a dolgai. A "pletykában erős" Bild például arról írt, gyenge teljesítménye (s a szerződése körüli mizéria) miatt akár már idény közben repülhet. A lap emlékeztet rá, hogy Ralf idén még nem verte meg időmérőn Montoyát, s pontokból is feleannyit (9) gyűjtött csak, mint a kolumbiai (18).

"Ralf hibázik a versenyeken, vagy túl lassú. Esetleg mindkettő" - jelentette ki Niki Lauda, akit a Bild Schumacher barátjaként idézett. "Sir Frank Williamst ismerve, nem fogja sokáig tűrni ezt az állapotot, így nem mernék nagy pénzt tenni arra, hogy Ralf befejezi ezt az idényt." Az ifjabbik Schumachert azonnal kész helyettesíteni a két tesztpilóta, Marc Gené és Antonio Pizzonia - írta a Bild.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK