Társoldalunk:

Montoya összebalhézott Schumacherrel

Kisebbfajta perpatvarral ért véget a vasárnapi San Marinó-i Nagydíj, Juan Pablo Montoya verbálisan nekitámadt Michael Schumachernek az első körben történtek miatt. A Ferrari hatszoros világbajnoka szerint nem történt semmi különös, ezért nyugodtan ünnepli idei negyedik győzelmét. A Minardi-főnök Paul Stoddart elmondta, csapatának sokat kell tanulnia az imolai hétvégéből.

Michael Schumacher a 2004-es Forma-1-es idény negyedik futamán, a San Marinó-i Nagydíjon sem talált legyőzőre, azaz továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a világbajnoki pontversenyt (1994-ben már produkált hasonló sorozatot, akkor világbajnok lett). Az első néhány kört leszámítva tökunalmas versenyen két vitatott dolog történt, az első körben Schumacher szorította a fűre az őt támadó Juan Pablo Montoyát, míg néhány fordulóval a leintés előtt Fernando Alonso pöccintette ki a pályáról Ralf Schumachert. A versenybíróság egyik pilótát sem marasztalta el, vagyis jóváhagyta a végeredményt, ezzel azonban sikerült felbosszantania a végül harmadikként leintett Montoyát.

"Nem hibáztam az esetnél, egyszerűen csak védtem a pozíciómat" - magyarázkodott Schumi. "Nem is láttam Juan Pablót, csak amikor autóink már összeértek. Tudtam, hogy gumijaim üzemi hőfokra emelkedése után gyorsabb leszek nála, ezért törekedtem arra, hogy mindenképp magam mögött tartsam. Bizonyosan ez volt a verseny döntő pillanata."

"Nem látott, persze. Ha tényleg ez történt, akkor elfelejtett nézni" - vágott vissza Montoya. "Lassan jött ki az első sikánból, rányomultam, de becsukta a kaput. Ugyanezt csinálta a következő kanyarban, azzal a különbséggel, hogy szándékosan kitessékelt a fűre. Ha ezek után továbbra is azt állítja, nem látott, vagy vak, vagy hülye. Szomorú, hogy az ilyen manőverek megtorlatlanok maradnak." Tavaly az Európa Nagydíjon Montoya kívülről előzte meg Schumachert, a ferraris akkor a kavicságyban végezte (de tovább tudott menni). A dél-amerikai emlegetett még igazságtalanságot is, merthogy ő tavaly az Amerikai Nagydíjon büntetést kapott, miután ütközött Barrichellóval. "A szabályok mindenki számára ugyanazok, még egy Schumachernek is be kell tartania őket" - zárta nyilatkozatát.

A háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint nem történt semmi: "Michael mindent jól csinált, Juan Pablo nem. Az biztos, hogy a német elég brutális íven autózott, de Juan Pablo adott esetben ugyanígy reagált volna."

Alonso és Ralf Schumacher ütközése csak kisebb vitát kavart, de véleménykülönbség ebben az esetben is kialakult. "Az én autómból igencsak úgy látszott, hogy Ralf rám csukta az ajtót. Még szerencse, hogy épségben megúsztam a kalandot." Flavio Briatore csapatfőnök is a williamsest hibáztatta, csakúgy, mint Pat Symonds főmérnök. "Nyilvánvaló, hogy Ralf volt a ludas. Bárkit meg lehet kérdezni a paddockban, ez lesz a véleménye" - állította Briatore. A német (akit Bahreinben figyelmeztettek Szatóval történt koccanása miatt) természetesen másképp látta a dolgot. "Feltartottak a lekörözöttek, így Fernando hirtelen utolért. Majd gondolt egyet, bebújt mellém, s meg is előzött. Meglepő manőver volt, az biztos, kissé talán túlzottan optimista is. A legnagyobb baj, hogy a jó eredménynek számító negyedik helyett csak a hetedik helyen értem célba, s megint mehettem meghallgatásra a versenybírókhoz" - szomorkodott Ralf, aki büntetés esetén a ténylegesen kiharcolthoz képest tíz hellyel hátrébbról kezdte volna a soron következő Spanyol Nagydíjat.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK