Társoldalunk:

A bahreini homoktól félnek az F1-esek

Az eddigi két futamon biztosan győztes Michael Schumacher tart attól, hogy a hétvégi Bahreini Nagydíjon döntő szerepet játszik majd a homok. A hatszoros világbajnok aggodalmában a Williamsnél és a BAR-nál is osztoznak.

"Tudjuk, hogy a szervezők mindent megtesznek azért, hogy a sivatagi versenyt ne befolyásolja a természet, de mindenki bizonytalan" - jelentette ki a Ferrari német pilótája.
   
A szervezők egy speciális "ragasztóval" kívánják a pályán kívül tartani a homokot, s arról biztosították a pilótákat, hogy nem lesz  problémájuk az el-manámai pályán. A csapatok azonban kétkednek ebben.

"Szinte biztosak vagyunk abban, hogy a homok bekerül a pályára. Ez nem csak a gumik tapadását ronthatja, hanem a motoroknak is gondot okozhat, emiatt a szokásosnál  fontosabb lesz a légszűrő feladata" - mondta Mario Theissen, a Williams-BMW motorsport-igazgatója.
  
Jenson Button, a BAR-Honda pilótája is egyetért a többiekkel. "Sokkal jobban tartunk a homoktól, mint a várható forróságtól" - jegyezte meg az angol versenyző.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK