Társoldalunk:

Baumgartner a tömegközlekedést reklámozta

Baumgartner Zsolt kedden Victoria állam közlekedési miniszterével villamosozott Melbourne-ben egy olyan rendezvény keretében, melyen az ausztrál világváros tömegközlekedését reklámozták. Az esemény során Paul Stoddart, a Minardi tulajdonosa, valamint Baumgartner és Bruni több megállót utazott egy villamoson a helyi média képviselőivel, és így jutottak el a város egyik központi részére, a Federation Square-re.  

"Számomra nem volt új ez a rendezvény, hiszen tavaly ősszel Budapesten is részese voltam egy olyan sajátos programnak, melyben a tömegközlekedés fontosságára kívánták felhívni a figyelmet. Most az volt a cél, hogy bemutassák a helyiek: milyen remekül lehet közlekedni Melbourne-ben egy Forma-1-es hétvége alatt. A városban 400 ezer embert kell mozgatni a futam miatt, és ezt zökkenőmentesen oldják meg a tömegközlekedés révén" - mondta Baumgartner.

A kisebb technikai nehézségeket leküzdve már megérkeztek a Minardi-Cosworth autói Ausztráliába, így semmi akadálya annak, hogy a többi Forma-1-es istállóhoz hasonlóan a faenzai csapat is megtartsa a szokásos idény előtti prezentációt. A Minardi F1 Team sajtófogadására magyar idő szerint szerdán, hajnali 4 órakor kerül sor az Albert Parkban, ahol bemutatják az idei versenyautókat, valamint Baumgartner Zsoltot és Gianmaria Brunit.

A hétvégi program közelségét jól jelzi, hogy Baumgartner kézhez kapta a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) által kiadott hivatalos doppinglistát, valamint azt a levelet, mely minden pilóta figyelmét felhívja azokra az előírásokra, melyek az év közben szedhető gyógyszerekre vonatkoznak.    

"A doppinglista megszokott dolog a Forma-1 világában csakúgy, mint bármely más sportágban. Különösebb jelentősége persze nincs az ügynek, hiszen nem nagyon van olyan pilóta, aki mondjuk szteroidokkal élne. De elképzelhetetlennek tartok bármilyen más visszaélést, így a stimulálószerek használatát is. Az autóversenyzésnél a tiszta fej a legfontosabb és a koncentráltság" - jegyezte meg a magyar pilóta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK