Társoldalunk:

Ralf Schumi nem akar bohóc lenni

Könnyen elképzelhető, hogy 2005-ben a mostanitól teljesen eltérő összeállításban szerepel majd a Forma-1-ben a Williams-BMW, mert Ralf Schumacher a távozáson gondolkodik, míg a kolumbiai Juan Pablo Montoya már biztosan a McLaren-Mercedesnél folytatja.

"Lehet, hogy így kell majd döntenem. Ez szomorú lenne, de nem engedem, hogy bohócot csináljanak belőlem" - mondta a német klasszis. Ralf Schumacher hónapok óta tárgyal a szerződéshosszabbításról a Williamsszel, de bizonyos anyagi feltételekben nem tudtak eddig megegyezni. Pedig a hatszoros világbajnok Michael testvére azt állítja, hogy szóban már megállapodott Frank Williams csapatfőnökkel, de később az istálló főnöke visszakozott.

"Eddig úgy gondoltam, hogy bizonyos esetekben a kézfogás már megegyezést jelent, s az egyik fél nem vonja vissza később a feltételeit. Ő mégis hátat fordított nekem, ez az igazság, s ennek nem kellett volna megtörténnie." Ralf Schumacher hozzátette: Frank Williams nagy nyomás alá került, mert nem lenne szerencsés, ha mindkét klasszisát elveszítené a 2005-ös sorozatra. Megállapodásuknak nem lehet anyagi akadálya, mert hajlandó lenne fizetésének megfelezésére. (A teljes igazság kedvéért: a másik fél szerint meg éppen hogy több pénzt kér, mint eddig.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK