Társoldalunk:

Ralf Schumi 19 millió eurót kér egy évre

A Telegraph című brit napilap szerint Ralf Schumacher évi 19 millió eurós fizetési igénye miatt szakadtak meg a szerződéshosszabbítási tárgyalások a német, valamint csapata, a Williams-BMW között. Az ifjabbik Schumacher közben kijelentette, többé nem lesz előzékeny bátyjával szemben.

Régóta csámcsognak az érintettek Ralf Schumacher új williamses szerződésének részletein, ám ez idáig nem sikerült megegyezniük a feleknek. Sőt, Sir Frank Williams nemrégiben berekesztette a tárgyalásokat a német menedzsmentjével, az álláspontok ugyanis túlontúl messzire kerültek egymástól: a Telegraph című brit napilap szerint Ralf - szemben a korábbi 15 millió dollárról (11 és fél millió euróról) szóló hírekkel - évi 19 millió eurós fizetésre tartana igényt, a csapat viszont erről hallani sem akar.

A lapnak ugyanakkor Schumacher úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy a Williams mindent meg fog tenni megtartásáért, álláspontja szerint ugyanis németként remek piaci lehetőségek rejlenek benne. Ezzel szemben Patrick Head, az együttes technikai igazgatója azt mondta, Sir Frank nem fogja a kemény munkával összekuporgatott eurókötegeit elszórni Schumacherre.

"Frank mindig is határozott volt anyagi kérdésekben, vannak határok, amelyeket nem hajlandó átlépni" - mondta Head. "Ezért tartunk ott, ahol, ellenkező esetben már csupán a Forma-1 történetének statisztikájában szerepelnénk."

Az érintett mindeközben interjút adott a svájci Blicknek, s ebben leszögezte: a jövőben bátyjával sem kivételezik, nem fogja maga elé engedni, sőt, ha kell, kőkeményen megküzd vele (is). "A tavalyi szuzukai futamon volt arra utoljára példa, hogy Michael miatt levettem a lábam a gázról" - ígérte Ralf, akit Németországban sokan a világbajnoki cím első számú várományosának tartanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK