Társoldalunk:

Schumit akarja a Williams

Sir Frank Williams, a Forma-1-es Williams-istálló feje kijelentette: legszívesebben Michael Schumachert igazolná le Juan Pablo Montoya helyére.

A McLaren azzal a meglepő húzással rukkolt elő a héten, hogy már most bejelentette: 2005-től Juan Pablo Montoya foglal helyet egyik autójában. A hír egyfelől kellemetlen helyzetbe hozta a kolumbiai jelenlegi munkaadóját, a Williamst (hiszen kell valakit találni a helyére), másfelől viszont tisztességes is volt a vetélytárs részéről a korai nyilvánosságra hozatal, elvégre Sir Frank Williamsnek van egy éve arra, hogy megtalálja Montoya utódját. 

A keresgélés már megkezdődött, egyelőre Mark Webbert emlegetik első számú esélyesként, az ausztrál azonban a minap azt nyilatkozta, még nem áll szándékában távozni a Jaguartól. Felmerült Jenson Button neve is, aki korábban már szerepelt kék-fehér színekben, s állítólag opciója is van a visszatérésre. "Fogalmam sincs, kit szerződtetünk majd Juan Pablo helyére, de rá is érünk még ezzel foglalkozni" - magyarázta Mario Theissen, a BMW motorsportigazgatója. "A következő szezonnak még Ralffal és Juan Pablóval futunk neki (és csináljuk végig), majd utána nekiállunk válogatni a sorban állók közül."

A csapatfőnök legszívesebben nem kisebb névvel, mint Michael Schumacherrel erősítene, noha feltehetően tisztában van azzal, hogy erre nem sok esélye van. A németek hatszoros világbajnoka ugyanis korábban számtalanszor kijelentette, a Ferrari pályafutása utolsó csapata, onnan fog visszavonulni előre láthatólag 2006-ban. "Arra jutottam, hogy Michael a földkerekség valaha volt legjobb autóversenyzője" - fogalmazta meg következtetését Sir Frank Williams. "Csodálatos lenne, ha valamikor a jövőben csapatomban versenyezne." A szakember zárásként még hozzátette: "Részemről ez nem álom, hanem cél."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK