Társoldalunk:

Ralf Schumi: Jobb voltam, mint Montoya

Viszonylag hosszú ideig nem szerepelt a híradásokban Ralf Schumacher, a Forma-1-es Williams-istálló német pilótája azonban most újra hallatta a hangját. Elmondta, hogy ugyan csapattársa, Juan Pablo Montoya mögött végzett idén a világbajnoki pontversenyben, mégis jobb volt nála.

24 pont. Ennyivel gyűjtött kevesebbet az idei pontvadászatban Ralf Schumacher csapattársánál, Juan Pablo Montoyánál, a német mégis azt állítja, jobban teljesített, mint a kolumbiai. "Nem nagyon emlékszem olyan futamra, amikor Juan Pablo jobban vezetett volna nálam" - osztotta meg mindenkivel álláspontját Ralf.

Sejtve, hogy megállapítása általános értetlenséget fog okozni, rögvest indoklásba kezdett. "Ott vannak például az időmérők. Ezeken tavaly pocsékul teljesítettem, idén viszont rendre kijött a lépés: ha egymás elleni eredményünket nézzük, 9-6-ra nyertem."

A pontszámokat nézve viszont a versenyeken Montoya teljesített jobban, ám az Európa, valamint Francia Nagydíjon győztes Ralf szerint ez csak azért történhetett meg, "mert folyton balszerencséje volt". Az A1-Ringen és Silverstone-ban műszaki hiba áldozata lett, míg Hockenheimben már az első kanyarban kiesett. "Emiatt hamar kiszálltam a világbajnoki versenyfutásból, míg a szerencsésebb Juan Pablónak az utolsó előtti futamig volt esélye a vb-cím megszerzésére."

Az ifjabbik Schumacher azonban már a következő idényre koncentrál, befejezte a nosztalgiázást. "Egyelőre jól alakulnak a dolgok 2004-et illetően, szeretném, ha minden így is menne tovább."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK