Társoldalunk:

Wurzot megint összeboronálták a Jaguarral

A Forma-1-es McLaren-istálló tesztpilótája, Alexander Wurz állítólag megegyezett a Jaguarral, így jövőre Mark Webber csapattársa lehet. Ezzel párhuzamosan Jacques Villeneuve menedzsere, Craig Pollock megcáfolta magát, s kijelentette: nemhogy a McLarennel, de senkivel nem tárgyaltak még.

Idén, Antonio Pizzonia kirúgásakor már többször szó esett arról, hogy a McLaren tesztpilótája, Alexander Wurz váltja a brazilt a Jaguarnál, ám végül a minardis Justin Wilson ülhetett be Mark Webber "mellé" a zöld versenyautóba. Az osztrák felől ezt követően nem igazán lehetett hallani semmit, egészen mostanáig: több forrás is úgy tudja, Wurz már alá is írta a 2004-es idényre szóló szerződését a Jaguarral, azaz jövőre ismét a Forma-1-ben versenyez.

Az érintett ezt a Kleinen Zeitungnak adott nyilatkozatában sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, elárulta ugyanakkor, hogy mostanság igencsak jól érzi magát. "A Jaguarnál a kívánságlista élén állok, s a teszteken nyújtott teljesítményem alapján a McLaren is szeretné, ha maradnék" - mondta Wurz, akinek átigazolásával felszabadulna egy hely Jacques Villeneuve számára, aki szívesen tesztelne a wokingiaknál 2004-ben.

Legalábbis a múlt hét végén ezt állította Craig Pollock, a kanadai menedzsere, ám Wurz szerint az egész csak kitaláció. "Amennyire én tudom, a McLarent nem érdekli Villeneuve. Pollock az egésszel csak azt szerette volna elérni, hogy továbbra is írjanak az exvilágbajnokról." Az osztrákot igazolta a wokingiak egyik szóvivőnője, aki szintén légből kapottnak minősítette a Villeneuve megszerzéséről szóló hírt.

Talán ezért, talán egészen más okból kifolyólag, Pollock mindenesetre megváltoztatta korábbi nyilatkozatát, s szerdán azt mondta az Autosportnak: "Senkivel sem tárgyalunk." S ha már a kanadai szóba került, pletykáltak arról is, hogy esetleg ő megy a Jaguarhoz, ez azonban nem tetszene Webbernek. Az ausztrál kijelentette, nem örülne a BAR-tól kiebrudalt versenyzőnek, ellenben sokkal szívesebben venné, ha Wurzot ("valakit a McLarentől vagy esetleg a Williamstől") igazolnák le mellé.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK