Társoldalunk:

Ralf Schumi: Jobbak vagyunk a Ferrarinál

Optimistán látja a jövőt Ralf Schumacher, a Forma-1-es Williams-istálló pilótája: a német szerint csapata megverheti jövőre a Ferrarit, új szerződésével kapcsolatosan pedig elárulta, még mindig nem fejeződtek be az egyeztetések.

Ralf Schumacher az ötödik helyen zárta a 2003-as Forma-1-es világbajnokságot, három ponttal előzte meg a spanyol Fernando Alonsót. Noha a német a száguldó cirkuszban eltöltött hét éve alatt idén gyűjtötte össze a legtöbb egységet (1997 óta tagja a mezőnynek), nem lehet teljesen elégedett magával: az ötödik hely szerénynek tűnik ahhoz képest, hogy az idény közepe felé, miután gyors egymásutánban megnyerte az Európa, valamint Francia Nagydíjat, a világbajnoki cím sem tűnt elérhetetlennek.

Jövőre azonban akár a hőn áhított trófea is meglehet, elvégre a Williams csapatszinten beérte a Ferrarit, sőt, a grove-iak idén már nemegyszer leiskolázták Jean Todtékat. A kék-fehérek az utolsó pillanatig harcban voltak a konstruktőri világbajnoki címért, ám végül be kellett érniük a második hellyel: Ralf Schumacher szerint ugyanakkor már most jobbak, mint a Ferrari.

"Azt mondják, egy csapatnak csak akkor lehet esélye a Ferrarival szemben, ha egy idényen belül nincsenek hullámvölgyei" - mondta Ralf a BMW weboldalán. "Állítom, már most jobbak vagyunk, mint az olaszok, úgyhogy kilátásaink meglehetősen jók a 2004-es szezonra." A német lezárta magában az idei pontvadászatot, kizárólag a következő esztendőre összpontosít. "Biztosak lehetnek benne, a BMW-Williams-Michelin együttműködésnek a jövőben is meglesz a gyümölcse, s a gárda továbbra is versenyképes marad."

Ralf elmondta még, hogy neki személy szerint tetszenek az új szabályok, s szót ejtett új szerződéséről is, amelyről számtalan pletyka kelt már szárnyra. "Egy-két dologban még nem sikerült konszenzusra jutnunk, de szerintem nem is kell elkapkodnunk az aláírást. Jelenleg futó kontraktusom 2004 végéig érvényes, bőven van még idő ennek meghosszabbítására."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK