Társoldalunk:

Szato váltja Villeneuve-öt a BAR-nál

Kedden sajtótájékoztató keretében mutatják be a Forma-1-es BAR-Honda-istálló 2004-es pilótakettősét. Szinte biztosra vehető, hogy Jenson Button mellett Szato Takuma bizonyíthat jövőre.

Dave Richards, a BAR csapatfőnöke múlt hét végén közölte Jacques Villeneuve menedzserével, hogy 2004-ben nem tart igényt a kanadai szolgálataira. A hír tulajdonképpen senkit nem ért meglepetésként, régóta rebesgették már Forma-1-es berkekben, hivatalosan azonban senki nem erősítette meg. Egészen mostanáig, így a BAR elöljárói kedden már be is mutathatják a sajtó képviselőinek a jövő évi pilótakettőst.

Száz százalék, hogy egyikük Jenson Button lesz, az angolnak ugyanis hosszú távú szerződése van a csapattal. 99 százalékig pedig az is bizonyos, hogy csapattársa Szato Takuma lesz: a Honda jó ideje dolgozik azon, hogy újra legyen japán pilóta a száguldó cikruszban, s hol másutt vihette volna jobban keresztül akaratát, mint annál a gárdánál, amelyet motorokkal lát el.

A sajtótájékoztatóra (amelyet egyébiránt Japánban tartanak...) magyar idő szerint reggel fél nyolckor kerül sor, s ezen várhatóan bejelentik azt is, hogy Szuzukában még Jacques Villeneuve terelgeti az egyik BAR-t. A kanadai aztán mehet, amerre lát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK