Társoldalunk:

Schumi szerint Montoya paranoiás

Kisebbfajta háború van kibontakozóban a Forma-1-es pilóták között: Juan Pablo Montoya a minap Heinz-Harald Frentzent is kiosztotta amiatt, hogy állítólag feltartotta őt az Olasz Nagydíjon, Michael Schumacher erre válaszul pedig kijelentette, a kolumbiainak paranoiás tünetei vannak.

A Williams-BMW kolumbiai pilótája, Juan Pablo Montoya nem elégedett meg annyival, hogy a "második számú jordanesnek", azaz Baumgartner Zsoltnak beszóljon, a német Heinz-Harald Frentzent is azzal vádolta meg, hogy lekörözésénél több másodpercet veszített. A világbajnoki pontversenyben második helyen álló Montoya a sauberes esetében továbbment az egyszerű vádaskodásnál: rámutatott, hogy mind Schumacher, mind Frentzen német, így szó szerint nem mondta ki ugyan, de elég erőteljesen utalt rá, hogy utóbbi bizonyosan szándékosan tartotta fel őt. A Williams meg nem nevezett alkalmazottjai szerint egyenesen a Ferrari utasította Frentzent arra, hogy szerencsétlenkedjen kicsit Montoya előtt, a Sauberben ugyanis az előző évi Ferrari-motor dübörög, s a feltételezések szerint a két istálló ily módon próbálta kicsit szorosabbra fűzni együttműködését.

Gerhard Berger, aki Monzában tevékenykedett utoljára a BMW motorsportigazgatójaként, ki is jelentette: "Amennyiben Frentzen szándékosan tartotta fel Montoyát, nem más, mint közönséges csaló." Az érintett minderre úgy reagált, hogy egyrészt piszkos volt a visszapillantó tükre, így nem tudhatta, Montoya, vagy éppen az ausztrál Webber van mögötte, akivel a pontszerző helyért harcolt, másrészt amint közölték vele, hogy a kolumbiai nyomul mögötte, szerinte az első adandó alkalommal el is engedte. Többet nem kívánt a dologról mondani, Peter Sauber csapatfőnök viszont nem rejtette véka alá a véleményét: "Elképesztő, hogy milyen vádak hangzottak el együttesemmel szemben: amióta jelen vagyunk a Forma-1-ben, mindig sportszerűen versenyeztünk, s ez pontosan így volt Monzában is. Montoyának bizonyosan valami problémája van, hogy ilyet feltételez rólunk."

A hírek természetesen eljutottak Michael Schumacherhez is, akit a német RTL televízió munkatársai a jerezi tesztelésen meg is szólaltattak az üggyel kapcsolatban. "A paranoia mindig is jelen volt a Forma-1-ben" - mondta Schumacher. "Namármost ez az egész ügy jól példázza, hogy mire gondolok..." Megkezdődött tehát a szócsata is a két vb-aspiráns között, akik az idény utolsó két versenyén, az Amerikai, illetőleg a Japán Nagydíjon fogják eldönteni, kit illett a 2003-as idény legjobbjának járó trófea.

Schumacher csütörtökön egyébiránt vendége volt a ZDF egyik talk-showjának is, s ebben többek között elárulta, otthon nem téma a Forma-1. "Amikor hazaérek, a legkevésbé sem vágyom arra, hogy az autóversenyzésről beszélgessek a családommal. '99-es silverstone-i balesetem is csak röviden került szóba annak idején, Gina-Maria lányom közölte velem: vesz az autómba egy új féket..."

[origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK