Társoldalunk:

Baumgartner váltja Firmant a tesztautóban

Ralph Firman, a Jordan-Ford pilótája nem érezte jól magát a Forma-1-es csapatok Silverstone-i tesztelésén, ezért csütörtöktől Baumgartner Zsolt folytatja helyette a gyakorlást. A 22 éves magyar tehetség éjszaka indul Londonba, hogy reggelre készen álljon. Rubens Barrichello kisebb hátfájdalmai miatt szintén nem vesz részt az e heti tesztelésen. Silverstone-ban Montoya, Barcelonában Coulthard, Jerezben Michael Schumacher volt a leggyorsabb.

Baumgartner Zsolt az augusztus 24-i Magyar Nagydíjon és a vasárnapi monzai futamon - ahol végül tizenegyedik lett - már helyettesítette a Hungaroringen balesetet szenvedett és megsérült ír versenyzőt, aki azonban a hét elején jelezte: úgy érzi, az angliai programot már vállalni tudja.

A magyar versenyző egyébként délután elfogadta Eddie Jordan csapatfőnök meghívását, s a jövő hét végén ott lesz a világbajnokság 15. futamán Indianapolisban, az Egyesült Államok Nagydíján. "Eddie Jordan küldött egy faxot, amelyben ismét gratulált Zsoltnak az Olasz GP-n nyújtott kitűnő teljesítményéhez, s arra kérte, hogy mint csapattag utazzon el Indianapolisba, s legyen együtt velük a versenyen" - mondta Frank Tamás, a pilóta menedzsere. "Óriási munka volt" - írta Jordan a levélben.

Baumgartner Zsolt előtt magyar versenyző még nem szerepelt az autósport elitkategóriájában, vagyis monzai bravúrjával ő az első, aki futamot fejezett be.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK