Társoldalunk:

Schumi megtalálta régi önmagát

Az ötszörös Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher önbizalommal telve várja a vasárnapi Olasz Nagydíjat, véleménye szerint ugyanis a Ferrari újra ereje teljében fog Monzában tündökölni.

A Ferrari "jóvoltából" az elmúlt években ilyenkorra már rég formalitássá vált a világbajnokság, ám az idei esztendőben ketten is Michael Schumacher és a maranellóiak nyakát szorongatják. Az ötszörös világbajnok Juan Pablo Montoya (egy pont előny) és Kimi Räikkönen (két egység fór) személyében tisztelheti "piócáit", a tűzpiros istállónak pedig a Williamsszel és a McLarennel kell harcolnia a világbajnoki címért. Talán a Forma-1 világát mostanság lázban tartó gumibotrány és annak fejleményei, talán más miatt, Michael Schumacher mindenesetre roppant optimistán nyilatkozott a vasárnapi Olasz Nagydíj előtt.

"A múlt heti, monzai tesztelésen bebizonyosodott, hogy végre megtaláltuk régi formánkat. Nagyon remélem, hogy az Olasz Nagydíj után is ugyanezt mondhatom majd, felettébb jó esélyekkel vágunk neki a futamnak" - mondta a kerpeni a Nürburgringen 26 ezer rajongója előtt, akik egytől egyig a Michael Schumacher Rajongói Napra érkeztek az Európa Nagydíj helyszínére. Az ötszörös világbajnok autogramokat osztott, bemutató köröket tett meg a pályán, mindezt cserébe azért, hogy kérésének megfelelően átépítették az NGK-sikánt: a szurkolói összejövetel bevételéből pótolták a kasszából az építkezés miatt kivett összeget.

Schumachernek egyébiránt minden oka megvan az optimizmusra, elvégre a Ferrari hazai közönség előtt versenyezhet Monzában, Jean Todt csapatfőnök szerint sorsdöntő is lesz a futam. "Akárki veszít is Olaszországban, lépéshátrányba kerül a többiekkel szemben. Éppen ezért nagyon készülünk a versenyre, amelyen reális esélyünk van az első hely megszerzésére."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK