Társoldalunk:

Heidfeld nagyot bukott Monzában

Nick Heidfeld súlyos balesetet szenvedett a Forma-1-es csapatok monzai tesztelésének harmadik napján. Csütörtökön a leggyorsabb a Ferrari ötszörös világbajnoka, Michael Schumacher volt, 1:21.291 perces teljesítménye mindhárom napot figyelembe véve is a legjobb. Ralf Schumacher keddi bukását egy ritka felfüggesztési probléma okozta.

Nick Heidfeld, a Sauber-Petronas német versenyzője a monzai tesztelés harmadik napján mintegy 320 km/órás sebességgel érkezett az egyik kanyarba, s elvesztette uralmát az autó felett, amely a szalagkorlátnak csapódott, és teljesen összetört. Heidfeld sértetlenül úszta meg a balesetet.

Kedden Ralf Schumacher szenvedett balesetet, s mára kiderült, hogy egy ritka felfüggesztési probléma okozta a bukást. Mindezt a Williams technikai igazgatója, Patrick Head jelentette be. A német pilótát az e heti teszteken Marc Gené helyettesíti, noha a jövő hét végi Olasz Nagydíjon Schumacher fog indulni.

A Williamshez kapcsolódó hír még, hogy az istálló újabb tesztpilótát igazolt a 19 esztendős észt Formula Ford-versenyző Marko Asmer személyében.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK