Társoldalunk:

Ralf Schumit 50 ezer dollárra büntették

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékes bizottsága elutasította Ralf Schumacher és a Williams-BMW fellebbezését az augusztus 3-i Német Nagydíj rajtja után történt tömegbalesettel kapcsolatban, de megváltoztatta a korábbi ítéletet. A FIA vétkesnek találta a pilótát, s ezért 50 ezer dollárra büntette, ám nem kell hátrébbról kezdenie a Magyar Nagydíjat.

Az augusztus 3-i futam után a versenybíróság eredetileg azt az ítéletet szabta ki a német sztárra, hogy a vasárnapi Magyar Grand Prix-n az időmérő edzésen kiharcolt pozíciójához képest csak tíz hellyel hátrábbról kezdheti meg a versenyt. A Német GP rajtja után a Rubens Barrichellót (Ferrari) támadó Kimi Räikkönennek (McLaren-Mercedes) nem sikerült előznie, s a rendkívül szoros csatát vívó két autó összeütközött, mert az előttük haladó R. Schumacher lezárta a menekülés lehetőségét.

A finn klasszis a gumifalnak csapódott, s a brazil pilóta is feladta a viadalt. Az ütközés a német versenyzőt is érintette, alaposan megrongált kocsijával ugyan még megtette az első kört, azután viszont feladta a küzdelmet. Rajtuk kívül az ír Ralph Firman (Jordan-Ford) és a német Heinz-Harald Frentzen (Sauber-Petronas) is kiesett a start utáni incidenst követő kavarodás következményeként.

Ralf elégedett a döntéssel: "Őszintén szólva a keddi meghallgatás után nem különösebben reménykedtem egy pozitív határozatban. Örülök, s megnyugodtam, hogy így végződött az ügy."

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK