Társoldalunk:
Hírlevél

Az F1-menők szerint Montoya lesz a befutó

A kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi és a háromszoros győztes Jackie Stewart, valamint Frank Dernie főmérnök szerint idén Juan Pablo Montoya nyeri a Forma-1-es világbajnokságot.

A kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi úgy érzi, Montoyában minden megvan ahhoz, hogy idén Michael Schumachert megelőzve első legyen. "Montoya az a típusú versenyző, aki mindig tudta magáról, hogy ő a legjobb. Minden megvan benne, ami egy világbajnoki címhez kell."

A háromszororos F1-bajnok Jackie Stewart szerint a Williams pilótája sokat változott azóta, amióta valóban esélye van a végső győzelemre. "Juan Pablo olyan kaliberű versenyző, aki megérzi a siker szagát - ha az valóban elérhető. Ezért versenyzett másképp az utolsó négy hónapban."

Montoyát gyakran kritizálták azért, mert nincs jó kondiban, és túl sokat eszik gyorséttermekben, de főmérnöke, Frank Dernie szerint - aki nem mellékesen már dolgozott Michael Schumacherrel is - a pilóta már nem olyan, mint régen. "Sokkal fittebb, és sokkal intenzívebben dolgozik, mint valaha. Tudja, hogy az autója elég jó a vb-győzelemhez, ezért neki is annak kell lennie."

A Williams-BMW kolumbiai sztárja németországi győzelmével a pilóták versenyében feljött a második helyre, s négy futammal az idei szezon vége előtt immár csak hat ponttal van lemaradva az ötszörös világbajnok Michael Schumacher mögött.

[origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK