Társoldalunk:

Frentzent meneszti a Sauber

A Sauber-Petronas minden bizonnyal nem hosszabbítja meg Heinz-Harald Frentzen idény végén lejáró szerződését, s a német pilóta akár már a vasárnapi Német Nagydíj után befejezheti szereplését a Forma-1-ben. David Coulthard ugyanakkor biztos pozíciójában, egyes hírek szerint pedig Mark Webber váltja Montoyát a Williamsnél.

Ahogy közeledik az idény vége, úgy érkeznek egyre-másra a különböző átigazolási pletykák. Ezek némelyike meglepő, míg mások nem annyira: azt például már régóta rebesgetik, hogy Heinz-Harald Frentzennek mennie kell a Saubertől. Igen valószínű, hogy az idény végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg Peter Sauber csapatfőnök, de az is elképzelhető, hogy már a vasárnapi Német Nagydíj után elköszön a Forma-1 mezőnyétől.

"Természetesen örülnék, ha lenne folytatás, de ha az ellenkezője történik, akkor sem esem kétségbe" - nyilatkozta a 38 éves német pilóta a Motorsport Aktuellnek. A Sauber jövőre mindenképp változtatni szeretne a pilótafelálláson, az elképzelések szerint az olasz Giancarlo Fisichella és a brazil Felipe Massa váltaná Frentzent, valamint a szintén német Nick Heidfeldet a volán mögött.

David Coulthard jövője sem biztos a McLarennél, mint arról már beszámoltunk, Ron Dennis csapatfőnök Juan Pablo Montoyát szemelte ki a helyére. A skót idei szezonja nem egészen úgy alakul, ahogy elképzelte, ez idáig 29 ponttal gyűjtött kevesebbet, mint csapattársa, Kimi Räikkönen. Ennek ellenére nem aggódik különösebben az idény végén lejáró szerződése miatt, szerinte csak idő kérdése, és rendeződik minden.

"Hallottam a pletykákat és spekulációkat" - mondta Coulthard a Sunnak. "Ám különösebben nem foglalkozom ezekkel, nemsokára a csapat bejelenti hivatalos állásfoglalását a szerződésemmel kapcsolatban." Dicséretes Coulthard optimizmusa, de igazándiból semmi jel nem utal arra, hogy a McLaren elkapkodná a döntéshozatalt.

A Daily Telegraph sem maradhatott ki az átigazolási hírekből, az angol napilap Coulthard esetleges távozását "vitte tovább". E szerint Juan Pablo Montoya váltja a skótot, a kolumbiai helyére pedig Mark Webber érkezik a Jaguartól. Valóságos szenzáció lenne, ez kétségtelen, a lap azonban csak egyvalamiről feledkezett el: Webber nemrégiben 2005 végéig meghosszabbította szerződését a Jaguarral.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK