Társoldalunk:

Mark Webber kioktatta Palikot

A Forma-1-es Jaguar-istálló ausztrál pilótája, Mark Webber szerint Palik Lászlónak, a Hungaroring Sport Rt. igazgatójának sem lenne szabad lebecsülnie azt a veszélyt, amelyet a pályára berohangáló őrültek jelentenek.

Múlt hétfőn tartottak nagyszabású sajtótájékoztatót a Hungaroringen, amelynek keretében a sajtó munkatársai teljes egészében bejárhatták az átépített pályát, valamint tájékoztatást kaptak a jegyeladás jelenlegi állásáról. Ezt követően Palik László, a Hungaroring Sport Rt. igazgatója akképpen nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek, hogy "az augusztus 24-i Magyar Nagydíjon kizárt bármiféle rendzavarás, s nem fogjuk megengedni, hogy megismétlődjenek a Brit Nagydíjon történtek".

Ismeretes, a silverstone-i futamot egy ír hittérítő ámokfutása miatt meg kellett szakítani, amikor transzparenssel a nyakában a száguldó autók közé csörtetett, az életét kockáztatva a Biblia népszerűsítésének érdekében. Mark Webber, a Jaguar ausztrál pilótája attól tart, a hátralévő futamokon egyesek példát vesznek majd a silverstone-i őrültről, s a BBC-nek nyilatkozva kijelentette, óriási butaság volt Palik Lászlótól, hogy a fentebb idézett módon nyilatkozott.

"A budapesti futam szervezőinek inkább csendben kellett volna maradniuk, ezzel az ostoba nyilatkozattal csak olajat öntöttek a tűzre" - háborgott Webber. "Ez tulajdonképpen 'felhívás keringőre', elképzelhető, valaki csak azért is megmutatja, hogy képes kijátszani a biztonsági rendszert." A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Brit Nagydíj után írásban hívta fel a hátralévő öt futam szervezőinek figyelmét, hogy legyenek "különösen éberek", s fokozzák a biztonsági ellenőrzéseket.

Webber beszélt a silverstone-i esetről is: "Igen kellemetlen érzés, mikor az ember rájön, hogy megölhetett volna valakit. Óhatatlanul is azon kezd gondolkozni, mi lett volna, ha átrohan előtte a pályán, vagy valami hasonló. A Forma-1-es autók majdhogynem rakéták, elképesztő sebességgel száguldunk, az ilyen őrülteknek azonban fogalmuk sincs róla, hol van a versenyvonal, nem értenek semmit. Nem biztos, hogy ki tudtam volna kerülni, ha közelebb kerül hozzám."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK