Társoldalunk:

Barrichello boldog, mégis vigasztalhatatlan

Nem sokáig örülhetett a silverstone-i győzelméért kapott aranyserlegnek Rubens Barrichello: a trófea már a londoni repülőtéren összetört.

Vagy a trófeák lettek nagyon törékenyek, vagy a pilóták nem vigyáznak rájuk eléggé, egy azonban tény: rossz sora van mostanság a serlegeknek. Két hete Ralf Schumacher törte össze Magny-Cours-i győzelméért kapott díját (pontosabban a repülőtéri alkalmazottak voltak figyelmetlenek), most pedig Rubens Barrichello járt pórul. Két nappal azután, hogy örömkönnyekkel a szemében fényképeszkedett a silverstone-i dobogón, a londoni Heathrow repülőtéren összetörte aranyserlegét.

"A reptéren valaki véletlenül meglökte a kupát, ami emiatt lebucskázott a csomagom tetejéről, s darabokra tört. Vigasztalhatatlan vagyok, de talán egyszer nyerek majd egy másikat" - mondta szomorúan a Rubinho becenévre hallgató pilóta. "Kiábrándító, hogy a serleg nélkül érkeztem haza Brazíliába, majd megérdeklődöm, hogy a szervezők hajlandóak-e készíteni nekem egy másolatot."

Érthető Barrichello szomorúsága, hiszen pályafutása legnagyszerűbb győzelmét aratta az ír hittérítő ámokfutása miatt is emlékezetes Brit Nagydíjon, a legnagyobbakat idéző módon vezetett s előzött meg minden elé kerülőt. "Még mindig fantasztikus érzés, ha a diadalomra gondolok, azt hiszem, igen frappáns választ adtam bírálóimnak."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK