Társoldalunk:

Új kasztnival verne McLarent a Renault

Új kasztnival versenyez a hétvégi Brit Nagydíjon a Forma-1-es Renault-istálló, amellyel a technikai igazgató reményei szerint odaérnek a konstruktőri világbajnokság harmadik helyére.

Nem ücsörögnek a babérokon a Renault főhadiszállásán, ehelyett kőkemény fejlesztési munkákra szánták el magukat a mérnökök. Ennek első eredménye a hétvégi Brit Nagydíjon bemutatkozó új kasztni, az R23B, amellyel Mike Gascoyne technikai igazgató szerint sokkal jobb eredményeket érhetnek el.

Pedig az eddigi autó sem volt éppen kutyaütő, elég csak arra gondolni, hogy Fernando Alonso idén háromszor ért oda vele a dobogóra. Gascoyne mégis úgy véli, új fejlesztéseikkel sokkal jobb köridőket érhetnek el.

"Szinte teljes átalakítást végeztünk az autón, ezért is kereszteltük át" - nyilatkozta Gascoyne. "A múlt heti, számunkra roppant pozitív végeredménnyel zárult barcelonai tesztek után szerintem nem alaptalanul reméljük, hogy jó eredményt érünk el Silverstone-ban."

Gascoyne úgy véli, az angliai ring kedvez a Renault-nak, így bizonyosan feledtetni tudják az előző, Francia Nagydíjon bemutatott betlijüket (Alonso és Trulli is kiesett.) "Fekszik nekünk a Brit Nagydíj. A pálya leginkább a barcelonaihoz hasonlít, amelyen egész évben jól teljesítettünk. Főként az aerodinamika terén kell itt kiválóan teljesíteni, e tekintetben is jó néhány módosítást végeztünk el: mindent összevetve jó eredményt várok hétvégén, akár az élcsapatok versengésébe is beleszólhatunk."

"Célunk, hogy a tavalyinál jobb helyen zárjuk a konstruktőri világbajnokságot, azaz a harmadik helyet szemeltük ki magunknak. Jelenleg a McLarené ez a pozíció, de nem tartjuk kizártnak, hogy az idény végéig megelőzzük a wokingiakat."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK