Társoldalunk:

Räikkönen győzelemre tör a Brit Nagydíjon

A Forma-1-es McLaren-istálló, valamint a csapat finn pilótája, Kimi Räikkönen is kötelező optimizmussal várja a hétvégi Brit Nagydíjat.

A McLaren számára balul sikerült Francia Nagydíj után (Kimi Räikkönen negyedik, míg David Coulthard "csak" ötödik lett) a csapat minden tagja javítani akar a hétvégi silverstone-i futamon, s ahogy az ilyenkor megszokott, optimista nyilatkozatokkal riogatják az ellenfeleket. Mindezeket a múlt heti, barcelonai tesztelés eredményeire hivatkozva teszik, amely őszintén szólva azért nem hozott elsöprő McLaren-fölényt.

"A Francia Nagydíj után átfogó és mindenképpen pozitív teszteket végeztünk múlt héten a katalán fővárosban, folytatva az MP417D, valamint az MP4-18 fejlesztési programját" - mondta Martin Whitmarsh vezérigazgató. "Hazai futamunk, a Brit Nagydíj következik, amelyen feltétlenül győzni akarunk: a csapat összes tagja azon munkálkodik, hogy ezt a célt megvalósítsuk."

Kimi Räikkönen az utolsó kerékcseréknél szorult Michael Schumacher mögé Magny-Cours-ban, s ezzel nyolcpontos hátrányba került a világbajnokkal szemben, így Silverstone-ban mindenképpen le akarja győzni a ferrarist. "Természetesen bosszant, hogy a Francia Nagydíjon nem állhattam dobogóra, noha a verseny túlnyomó részében a harmadik helyen autóztam" - mondta Räikkönen. "Azóta hihetetlen mennyiségű munkát végzett el a csapat, éppen ezért meg vagyok róla győződve, hogy az első helyekért fogunk harcolni Silverstone-ban. Számomra ráadásul különös jelentőséggel bír a futam, elvégre a McLarennek hazai pályának számít Anglia."

Az Ezüst Nyilak a múltban ki is használták a hazai pálya minden előnyét, az elmúlt négy évben háromszor McLaren-siker született Silverstone-ban. "12 brit futamgyőzelmünknél senki sem tud többet felmutatni a jelenlegi mezőnyben" - árulta még el Whitmarsh. "36 angliai szereplésünk mindegyikén pontot szereztünk eddig, 23-szor a dobogóra is felállhatott a csapat egyik pilótája. Ezt az eredménysort szeretnénk folytatni idén is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK